Топ моделът Али Алиев влезе в топ 5, заемайки престижното 3- то място на международния конкурс Sea Miss and Mister World 2018, който се проведе в началото на този месец в латиноамериканската държава Перу.

Конкурсът протече в няколко тура, в които Алиев се представи изключително професионално и резонно успя да заеме по- челни позиции.

В частта, в която всички се явяват с традиционни облекла, родният модел блесна в пъстра пиренска носия. Отделно от това, Али беше подготвил и сувенирни подаръци за всички участници и членовете на журито – есенция от розово масло, отличително за държавата ни и магнит с надпис „България“, целящ да провокира интереса на присъстващите към родината ни.

Друг сувенир, който остана в Перу, бе изработка на черепа на Никифор, един от най- ярките доказателства за славното минало на България. Това бе и причината сънародникът ни да получи специалната награда Мистър Култура. За перфектната си визия на подиума, Алиев се довери на известния дизайнер Атанас Парушев – за своя официален костюм, а банският беше дело на бургаските Geronimo.

По време на престоя си в Перу, Али посети едно от Седемте чудеса на света – древния град на инките Мачу Пикчу.   По улиците на града моделът се разходи с национална носия.

Али Алиев пребори конкуренцията благодарение на своя опит – добро сценично поведение и отличен позинг. Родният модел спечели и приза за най- добър представител от Европа.