„HIFU” (хай-фу) неоперативен SMAS-лифтинг на зони като овал налицето, неоперативна блефаропластика (стягане на клепача и веждата), неоперативен лифтинг на шията и двойната брадичка, неоперативна абдоминопластика (стягане на корема), неоперативна брахиопластика (стягане на мишници) и неоперативна глутеопластика (стягане на седалище). Всичко това вече може да се постигне без скалпел чрез използването на единствения по рода си „HIFU” (high intensity focused ultrasound) апарат. Към момента единствено те могат да постигнат неоперативни SMAS-лифтинг техники.

Дълбикият „HIFU” неоперативен SMAS-лифтинг може да се определи като истинска революция в козметичната медицина. За създаването му са работили много учени в продължение на дълги години.

Хайфу метод за неоперативен SMAS лифтингВ действителност, топлинната енергия за подобни цели отдавна се ползва в медицината с прилагането на медицинските лазери и IPL апарати.

Според принципа на селективната фототермолиза и фракционната фототермолиза, лазерният и IPL методи действат единствено върху повърхностния и средния слой на кожата, като само там отстранява нейните дефекти.

Благодарение на свръхмодерната „HIFU” технология, за първи път е постигната възможност неоперативно да се достигне до дълбокия слой на кожата, което позволява да се трeтира най-важнатаза лифтинг ефекта SMAS – „повърхностната мускулно-апоневрозна система”.

Преди иновацията наречена „HIFU”,достигането на SMAS беше възможно само при хирургична резекция.

HIFU и апоневрозна система SMASПовърхностната мускулно-апоневрозна система (SMAS) има двуслойна структура състояща се от повърхностна фасция (изградена от колаген и еластични влакна), и слой от лицеви мускули. Заедно тези два слоя образуват „армиращата решетка” която подържа кожата опъната и млада. От една страна тази система е свързана с горните слоеве на меките тъкани (кожата и подкожната мазнина), а друга чрез съединителнотъканните си връзки с костите на лицевия скелет.

Основният принцип на „HIFU” (high intensity focused ultrasound) технологията е възможността високо интензивните ултразвукови вълни да бъдат прецизно фокусирани и концентрирани точно в зоната на лечение. Така се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия в третираната зона (до 65°С) което води до образуване на точки на коагулация.

HIFU – Незабавен лифтинг ефект

В резултат на това колагеновите влакна се свиват и скъсяват а SMAS (повърхностна мускулно-апоневрозна система) намалява обема си което води до незабавен лифтинг ефект. Останалите слоеве на кожата остават непокътнати и без риск за изгаряния.

Показанияза „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

Промени свързани с възрастта
двойна брадичката
Загуба контура наскулите
Отпускане на кожата под брадичката и в областта на шията
Загуба на контура на лицето, на контура на долната челюст
Задълбочаване на назолабиалните гънки
Увисване ъглите на устата
Отпускане на вежди и клепачи
Гравитационна птоза (отпускане) на лицето
Гравитационна птоза (отпускане) на тялото (корем, седалище, мишници и др.)

Противопоказания за „HIFU”– неоперативен SMAS лифтинг:

Открити рани, кожни лезии
Бременност, кърмене
Рак или тежко ендокринно заболяване
Тежките форми на акне по лицето и шията
Системно или локално кожно заболяване, при което е нарушен процеса на регенерация на кожата
При прием на антикоагулантни препарати
Бързият, дори по някога моментален лифтинг ефект постигнат чрез „HIFU”– неоперативения SMAS-лифтинге в резултат на два основнифактора:

1.    Намаляване на обема на SMAS (повърхностната мускулно-апоневрозна система) и повдиганев резултат на точковата коагулация.

2.    Свиване и съкращение надължината на колагеновите влакна.

Възможно е два или три дни след процедурата да се наблюдава леко подуване и отток. Лифтинг ефектът е строго индивидуален и до голяма степен зависи от времето на ремоделиране и обновяване на колагена в кожата, като ефекта от „HIFU” неоперативния SMAS-лифтинг се увеличава в продължение на 3-6 месеца.

За оптимален ефект се препоръчват 3-4 процедури като след тях обикновенно се наблюдава устойчив резултат с времетраене от 2-5 години.

След 5 месеца

Процедурата не изисква анестезия или охлаждане. След процедурата няма „постоперативен” период. „HIFU”  технологията за разлика от лазерите може да се използва при всеки тип кожа по всяко време на годината.

„HIFU” неоперативния SMAS-лифтинг е дългоочакваната процедурата за всеки, който се е замислил за необходимостта от опъване на кожата си, но не е посмял да прибегне до хирургията. При този метод за постигнето на тъй желаните впечатляващи резултати не е необходимо хирургично изрязване или скъсяванена кожата. Затова едно от основните предимства на  „HIFU” неоперативния SMAS-лифтинг е, че след процедурата няма възстановителен период, а ефектът от него може да бъде сравнен с ефекта на една успешна хирургическа фейслифт операция !

ХАЙФУ – Неоперативен SMAS Лифтинг

Смело може да се твърди, че този метод е огромен пробив в  неинвазивната естетичната медицина. С него вече е възможно да изглеждате млада в продължение на много години без да се налага ползвате скалпел. Тази процедура може да бъде извършена дори и по време на обедната ви почивка ! Важно е да имате в предвид, че цената на този революционен метод е много по-ниска от цената на хирургичния фейслифт.

Иновативната „HIFU” технология позволява още напълно неинвазивното лечение на прекомерното изпотяване – „хиперхидроза”. Чрез „HIFU” технологията спирането на прекомерното изпотяване на зоникато подмишници, ръце и кракавече може да се постигне без инжектиране наBotoxили ботоксподобни препарати.

Поради високата ефективност, дълготраенлифтинг ефект, неинвазивности възможност да се прилага целогодишно (няма сезонност), „HIFU” неоперативният SMAS-лифтингна кожата и лечението на хиперхидрозата бързо спечелиха сърцатана много жени и мъже.