Френският продуцент Гаел Бонел Санчес ни съветва: Стресът е вреден, спортувайте за здраве

0
1336

Френският продуцент Гаел Бонел Санчес ( Gaël Bonnel Sanchez) може да се похвали с една от най-перфектните фигури в шоубизнеса. За целта той признава, че следва фитнес програма, изготвена му от французин, преди години.

„Не съм от хората, които ходят и блъскат във фитнеса. Аз обичам да се наслаждавам на живота, поддържам форма, за да се чувствам добре. Много хора казват, че нямат време да ходят на фитнес, било по една или друга причина. Според мен, човек не може да има извинение, за да не спортува“, споделя Гаел и допълва : „Най-добрият начин, за да се чувстваш добре в тялото си и да си във форма, е да бъдеш редовен в упражненията, стига, разбира се, да нямаш някоя травма. Опитвам се да правя 2-3 тренировки на седмица, защото повече ми идва в повече. Независимо дали пътувам или имам много работа, не пропускам тренировка. В последните 5-6 години не съм пропускал тренирови, не съм правил по-малко от 2 на седмица“.

Продуцентът обаче е категоричен, че е против всякакви добавки. „Витамини и минерали взимам, стига да не са много агресивни. Но честно казано по-скоро не взимам, имам предвид хапчета. Предпочитам да си го набавям чрез храната. Опитвам се да се храня здравословно. Мразя стероидите и анаболите. Първо за мен това е един вид измама, а аз мразя измамата. Хората, които взимат, си мислят, че ще станат релефни, но без спорт не става. Второ, аз съм хипохондрик. Грижа се за сърцето си. Те са прекалено агресивни за тялото. Със сигурност не бих поел този риск, за да имам повече мускули. Можеш да направиш мускули и по нормален начин. Защо да ставаш огромен и да си вредиш на тялото. Никога не съм взимал. Това е като дрога. Аз дори не пуша цигари. Алкохол понякога пия, ако трябва да съм честен (смее се)“.

Гаел с усмивка споделя, че е параноик на тема здраве. „Важно е да си здравослвен не само физически, но и ментално. И не искам да се спирам да ям от насладите. Но аз се опитвам да балансирам всичко и да се храня балансирано. Съчетавам кебапа със супа или риба, например. Не си слагам рестрикции, защото е важно удоволствието от живота. Стресът влияе на организма и трябва да вярваш в себе си, за да го избегнеш. Това е решението“, категоричен е той.

Последната страст на Санчес е картинга. „Аз обичам много да карам, а се оказа, че картингът е спорт. Така че това ми е още една тренировка на седмица. Когато бях много млад, нямах пари за картинг, така че сега му се наслаждавам“, откровеничи той.

Говорейки за младостта му се връщаме във времето назад, когато е бил футболист. „Започнах да тренирам футбол когато бях на 4 г. и го практикувах до около 20-годишна възраст. Играех професионално и често отсъствах от вкъщи и не бях с моето семейство. Бях на 14 г и половината от времето тренирах, а в останалото учех. Във футбола не е важно да си много здрав, тежък и да имаш много мускули, защото ще си много бавен на терена. Правехме друг тип упражнения, да сме издръжливи на терена, например като тичане. Беше ми забранено да правя упражнения за мускули. Бях слаб до 19-20 г., някъде около 70-72 кг максимум. Сега например съм 87. След като приключих с футбола влезнах направо във фитнеса, защото го исках отдавна, но ми беше забранено. Когато някой ти каже, че не може нещо, ти искаш само това нешо. След това реших, че искам да имам повече мускули. За мен е важно да имам добра форма, но е важно и да имам личен живот и да му се наслаждавам. Това означава, че не съм вманиачен – да искам този или онзи мускул да изпъкват. Искам просто да съм в добра форма. Иска ми се да играя повече футбол, но за съжаление повечето ми приятели са по-големи от мен и е трудно да играя с тях. Колкото повече остаряваш, толкова по-трудно намираш с кого да играеш“, с лека носталгия говори за футбола гаел, а като става дума за любим отбор, лаконично отговаря : „Аз лично харесвам хубавата игра, не толкова на този или онзи тим. Но е истина, че точно както моя брат, така и аз съм фен на ПСЖ.