Цвети Каменова: Астрологията е в душата ми

0
903

Цветелина Каменова  е родена в София, завършва ПР и Журналостика в НБУ. 

Има над 10 години опит в реклама и продажби, като работи в едни от най-големите рекламни агенции и телевизионни медии в България.Прави известен завой и днес е успешен астролог.

Последните 5 години се отдава на заниманията с Астрология, записва курс в Руската школа – Астро Център Урания, посещава още няколко курса през годините и осъзнава, че единственият начин да се усъвършенства е чрез реална практика с хората. Започва да прави анализи на натални карти на близки приятели и така практикува.

Отделя почти 24 часа в денонощието за  четене, търсене и намиране на информация и до такава степен се увлича, че  продължава  да се занимава с Астрология и до днес.

„Астрологията е толкова всеобхватна, че може би един човешки  живот не е достатъчен за да се изучи“, споделя Цвети.

„Знанието, което натрупах  през последните години придобих от  членуването ми в чуждестранни  и български  астрологични групи (в Интернет), както и обмяната на доста опит. В комбинация с курсовете, всичко това ми даде много  самочувствие и увереност да се разгърна все повече в работата. За мен  най-важна е обратната връзка  от клиента“.

Разкажи ми за създаването на бранда “Be a Star Forever”?

“Be a Star Forever” е създадена началото на 2020г, интересното в името е, че то дойде малко като знак, слушайки  една песен на Георги Станчев по радиото – „Бъди звезда до края“. Плени ме текста:  “..Следвай свойта голяма мечта, вярвай и далеч да е тя, недей, недей, недей се предава.“

Слушах я докато пътувах в колата и внезапно осъзнах, че това е името, което търся за бранда ми. Това се случи 2018г, а официално фирмата е открита 2020г. През това време не спирах да се уча и практикувам предимно с приятели и познати, те оставаха доволни, препоръчваха ме на други и така началото на тази година се появи “Be a Star Forever”.

Аз съм изключително  щастлива от този факт, тъй като през 2019г си пожелах да намеря хората, които да ми помогнат в моето израстване и усъвършенстване, които и до ден днешен са част от моя социален кръг и станаха мои лични приятели.  Те ми дадоха силата да продължа напред, по-скоро с техния личен пример, мотивация и действие, и искам да кажа, че ти Бояна си един от тези хора.

Искам да споделя, че основната  идея, която е в ядрото на мисията на компанията,  не е цялото това нещо да бъде просто  популярно, а да достигне до повече хора, които имат нужда от помощ да усъвършенстват себе си  и да намират своето  призвание.

Как Астрологията ти помага да „разчетеш“  бъдещето ?

Астрологията е метод за изчисление и  се основава на факти, закономерности и цикличности. Например, в момента на нашето раждане, ако ти си  родена на 21.10 – звездите са разположени в точно определена конфигурация или това е твоята  лична натална карта. Тя е уникална и не се дублира с ничия друга.  Преди години тя се е чертала на ръка, което е много сложно, но вече благодарение на технологията има специален софтуер.

По тази карта правя анализ, който включва характеристика на личността – как взаимодейства индивида  с другите хора, какви са подходящите професии и т.н. Много от хората може дори да не подозират какви таланти  и заложби притежават.  Идвайки при мен аз им давам една насока,  гледна точна върху която те могат да помислят.

Кое е най-странното нещо, което си „разчела“ в някоя натална карта?

Генерирайки тази наталан карта и обрисувайки характеристика на личността, можем да видим на практика всичко за човек. Съществува раздел в астрологията-  прогностична астрология. Освен всичко изброено до момента можем да направим анализ на неговата лична година (времето една година напред), в различните сфери на живот – бизнес, кариера, здраве и т.н ( Астрологията има 12 сфери).

Астрологията е отречена до голяма степен от хората занимаващи се с конвенционална наука. Голяма част от науката е основана на хипотези, но в случая ние не говорим за хипотези.

Когато се срещаме за консултация  (може и да направя и изпратя запис )  с анализ на неговата натална карта, това което ще му кажа ще бъде проверено във времето и то подлежи на допълнителни коментари впоследствие. Няма сто процентова истина. Човек трябва да се научи да познава себе си и да носи отговорност за собствените си решения.

Каква е разликата между зодията и асцендента?

В момента на раждането, вие сте се родили в  точно определен час. Тоест слънцето попада в конкретен градус и  определя до голяма степен вашият характер, който е охарактеризиран  с чертите на зодията ( най-общо казано). Понякога и 10 минути разлика са от значение за да се промени зодията или асцендента.

Що се отнася до асцендента, той е  нашата  социална маска. Когато отидете на среща, първото впечатление, което правите е именно проявата на  вашия асцендент. Той се задейства автоматично. До голяма степен определя и нашият външен вид.  Ние носим съвкупност от 12 архиетипа – 12-те зодии в зодиака, за това зодията не е най-важна.

Реално погледнато знаците се разглеждат по двойки т.е носим и енергията на  срещуположния знак. Носейки всички съвкупности на тези 12 архиетипа  нашата задача е да ги развием като потенциал.

Идеята на Астрологията е да покаже кое е базовото ниво, с което сме дошли и трябва да развиваме, да видим кои са потенциалите ни и вече човек да тръгне чисто съзнателно по своя път. Това че нещо не можем да го видим и пипнем, не означава, че не работи на един вътрешен план.

Кои са най- честите въпроси, които те питат?

Най-често хората ме питат какво ги очаква в любовта,  за работата си – израстване в кариерата или защо не им върви, какво ги очаква в бъдеще…  И когато преминем през всички тези ежедневни теми, те виждат дали в думите ми има доза истина, основавайки се само на това, което има в наталната им карта.

Изпитвам голяма отговорност към това, което правя.

Всеки идва със своите житейски проблеми и аз не се наемам да говоря примерно за болести и т.н Много от хората идват с конкретния си проблем и искат един вид ти да вземеш решението вместо тях, като им дадеш някакъв отговор. Но нека не забравяме , че все пак всичко се свежда до направения личен избор.

За въпросите относно любовта аз мога да направя характеристика на база изчисления как биха могли да се стекат нещата между двамата партньори.

Мога да  кажа в коя сфера ще има проблем, на база на родова карма, какви генетични обусловености има и къде виждам проблем, къде може да има слаби места и че там може да се отключи здравословен проблем и т.н.

Най-фрапантните случаи са свързани с въпроси като:“ Кога ще умра? Една врачка ми кажа, че…“, в такива полемики избягвам да влизам. 

Виждам и осъзнавам, че на все повече  хора им липсва любов, целият проблем идва от там, че има липсва отношение- към себе си. Включително и аз съм минала по този път, докато израстна и заобичам себе си и разцъфна като Феникс (смее се).

Като Астролог –  човек знаещ и практикуващ, виждайки своята карта, можеш ли да предвидиш всичко и правиш ли го?

Това е доста сложен въпрос. Ще ти дам пример, все едно  психолога сам да си направи анализ, или зъболекаря сам да си оправи зъба.. На мен лично ми се струва  трудно, защото виждайки картата и започвам да си нагласям пъзела както на мен ми е удобно (смее се). За това избягвам да го правя, а се допитвам до мои колеги.

Какво е посланието ти към хората за 2020г?

Ако си спомняш 2000г  най-различни хора предсказваха края на Света… А всъщност това бе начало на един космически цикъл, който завърши сега и 2020г започва нов двадесет годишен цикъл.

През него ще се случат изключително много нови неща – ще  излязат нови политици на политическата сцена, изключително  много промени в банковата система, здравната система, пенсионната система, и иновациите. Напомняш ми да кажа, че по темата имам специална рубрика в Youtube канала ми.

Ще паднат много митове и легенди за това кои сме ние, как сме се появили на Замята. Хората все повече ще трябва да повдигат съзнанието  и вибрацията си. Целта е  да посеем Божественото зрънце,  което е във всеки един от нас, за да може то да бъде обгрижвано да разцъфне и да дадем най-доброто от себе си на тази Земя, за хората и всички, които обичаме.

2020г е старт на нов двайсет годишен цикъл, и се бележи с едно събитие съвпад на планети – т.нар. Царски съвпад, на Плутон и Сатурн. Такъв съвпад е имало по времена Втората световна война и по-късно е довел до доста революции. Очаква ни  интензивна и динамична 2020г. Хората трябва да настроят съзнанието си към много промени. При всеки те ще бъдат индивидуални и различни, спрямо неговата персонална карта.

Интервю на Бояна Бояджиева