ПРОМЯНАТА е музиката, приятел на децата!

“Маргаритка” е проект, който е създаден от Виктория Терзийска и Яна Липованска с любов към българските деца, музиката, изкуството и чистите детски усмивки! Не е поредният проект, а сбъдната мечта, която да радва децата с музика и видео и да помага на родителите. “Маргаритка” влиза в категорията на най-бързо развиващите се проекти на 2017-та година. Инициативата, във всичките и проявления, помага за развитието на българските деца.
Компакт диск “Маргаритка” даде нов живот на 11 от най-известните български детски песнички с нови аранжименти и гласовете на най-известните съврменни български поп изпълнители! Така и децата на нашето време с удоволствие слушат музика на български език. А всички родители казват, че с песничките на “Маргаритка”, пътуването с деца никога преди не е било толкова приятно и забавно. Заедно с компакт диска, “Маргаритка” се появи и в платформите за видео споделяне. Там 3 от произведенията, включени в диска, вече имат разкошни 3D анимириани видеа. Създателите на проекта разбират спецификата на съвремието ни и знаят, че нашите деца обичат видео. И тъй като до сега нямаше качествено видео съдържание на български език ,“Зайченцето Бяло”, “Зеленчуци, който не яде” и “Мама ми купи днес” вече имат своите първи, изцяло авторски 3D анимирани видеа. В тях всичко е приказно и красиво, а главните участници винаги са Биби, Мими и Маргаритка – това са прекрасните усмихнати личица на тримата герои на проекта, които дават заявка да се превърнат в съвременните български детски герои. Последните такива са от времето на незабравимия “Педя човек, лакът брада”. И тъй като екипът на “Маргаритка” мисли за всичко, с приходите от продажбата на компакт диска посториха първата по рода си музикална площадка в България. Тя е в прекрасният парк “Гео Милев” в София и на нея игрите на открито никога не спират. С “Маргарикта” слушаме прекрасна музика в колата и гледаме разкошни видеа в къщи, но заедно с това играем и навън!
За Компакт диск “Маргаритка”:
Единайсет от най-известните български детски песнички вече се радват на нов живот в компакт диск “Маргаритка”. Те са със съвременен аранжимент и са изпяти от едни от най-известните гласове на нашето време. А “Зайченцето бяло”, Зеленчуци, който не яде” и “Мама ми купи днес”, които са включени в компакт диска за пръв път имат изцяло авторски 3D анимирани видеа.
Аранжиментите на песничките са на Краси Тодоров (D2, Jeremy?), а изпълненията на Белослава, Графа, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Любо Киров, Тони, Вензи, Мариана Попова, Мая Бежанска, Борко Чучков. Всички те, заедно с вокална група Шоколадче от гр.Лом на добра воля и с огромно желание се присъединиха към каузата на “Маргаритка”.
“Зайченцето Бяло”, “Над смълчаните полета”, “Зеленчуци, който не яде”, “Мама ми купи днес”, “Дъга”, “У дома часовник трака”, “Мила моя мамо”, “Чело коте книжки”, “Доволен”, “Балонче хвърковато” и “Родина” са произведенията, които благодарение на “Маргаритка” ще могат да заинтригуват и съвременните деца.
Във всеки диск има и караоке версии на висчки 11 песнички, прекрасна забавна книжка с текстовете на песничките, интересни истории и стикери на лицата на “Маргаритка” героите – Маргаритка, Биби и Мими.
За Площадката на “Маргаритка”:
Приходите от продажбата на компакт диск “Маргаритка” са инвестирани в посторяването на първата по рода си музикална площадка в България. Тя се намира в София, в парк „Гео Милев“. На нея най-малките сред нас се забавляват с музикални инструменти, проектирани и създадени за игри на открито. Уредите за игра с музикална насоченост са на световни производители в този бранш, а “Маргаритка” за пръв път внасят подобни в България. Специални конги и каватина са основните музикални инструменти. На площадката има изградена и голяма сцена, наподобяваща формaта на пирамида, на която децата могат да демонстрират артистичните си умения. Освен сцена, пирамидата изпълнява и ролята на пързалка – катерушка. Има и батут, който е едно от най-желаните забавления за всички деца! Старите съоръжения и пейки от определеното място за площадката са реставрирани и са разположени на разнообразни места в парка. Площадката на “Маргаритка” е съобразена с всички международни изисквания за безопасност.
Близо 3000 приятели на “Маргарика” споделиха емоционалният момент на откриването на първата по рода си музикална площадка в България. Откриването беше отбелязано с голям концерт, с участието на вокална група “Шоколадче” от гр. Лом, Тони, Орлин Павлов и разбира се Вики Терзийска! Площадката е реализирана благодарение на приходите от продажбата на компакт дикса към проекта и е дарение към Столична Община. Съдействието на Столична Община и район “Слатина” е безценно за “Маргаритка”. Добрата воля на кмета на район “Слатина” – Наталия Стоянова, даде възможност площадката да бъде изградена на разкошно място в един от най-хубавите столични паркове – парк “Гео Милев”.
За видеата на “Маргаритка”:
Видеата на “Маргаритка” са 3D анимация, създадена така, че да впечатлява и забавлява най-малките. В създаването на видеата участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видеата е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най-подходящите движения, форми, цветове и звуци. Визията и качеството на видеата по нищо не отстъпват на най-гледаните детски поредици в онлайн пространството в световен мащаб.
Производството на видео съдържание няма да приключи само с визуализирането на единадесетте песнички. Предстоят и много други видеа с лицата на Маргаритка, Биби и Мими, които да учат децата ни на цифрите, буквите, цветовете, формите и т.н., както и видеa които да са свързани с елементарни всекиднeвни ситуации като “миене на зъби”, “хранене”, “заспиване”, “обличане” и т.н.
За героите на “Маргаритка”:
Биби, Мими и Маргаритка са веселите, усмихнати личица, които участват във всяка ативност на проекта. Те са трима приятели, които най-много обичат да са заедно и да се забавляват тримата. Биби, Мими и Маргаритка са създадени с идеята децата да обикнат и анимационни герои, които говорят на български език. Да се припознаят в тях и заедно с тях да научават лесно нови неща. Биби, Мими и Маргаритка тепърва ще оживяват все повече на екрана, ще радват малките и ще помагат на родителите!
Подкрепи „Маргаритка” тук https://margaritka.bg/

ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДАРЯВАНЕ:
Важно уточнение: Даряването не е обвързано с гласуването. Гласуването е безплатно и гласувайки, вие не извършвате финансово дарение. От друга страна, ако дарите, това няма да се отрази на резултатите от гласуването.
Ако решите да дарите за дейността на “Маргаритка”, може да го направите по два начина:
Чрез бутона “Дари”, който ще се появи в горния десен ъгъл на тази страница след като гласувате за един от финалистите в ПРОМЯНАТА. Той ще Ви препрати към платформата за даряване DMS, където ще можете да дарите онлайн желана от Вас сума.
или
Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS MUSIC на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

https://margaritka.bg/