Кралят на сръбската народна музика, както наричат певеца Шабан Шаулич, разкри малко известен факт от своето минало, дни преди грандиозния си концерт в зала „Арена армеец“ в София.

Когато е бил около 18-годишен, Шабан е бил силно запален по футбола и дори играел към клуба в родния си град. Веднъж неговият тим се изправил в приятелски мач срещу българския ФК „Левски“, а младият Шаулич показал завидно добра игра на терена. Това накарало тогавашния треньор на „Левски“ да забележи таланта му и дори да се заинтересува от евентуален трансфер на футбоилиста в българския тим.

„А моят треньор им казал: „Къде да идва да играе?! Не може, той се занимава с футбола само като хоби. Той всъщност е певец! Има издаден златен албум, вече е голяма звезда в Югославия! Това е Шабан Шауилич! – разказва легендарният изпълнител. – И треньорът на „Левски“ като чул това, казал: „Ама това ли е Шабан Шаулич? Аз много го харесвам, имам неговия албум! Ама той играе много добре футбол!“

И макар съдбата да предложила на младия Шабан възможността да поеме по пътя на славата на футболния терен, той все пак предпочел да остане в сферата на изкуството и да твори музиката, която го превръщша в една от най-големите звезди на балканската сцена. А само след броени дни, на 21 декември, Кралят на сръбската музика ще зарадва и българските си фенове с концерта си в зала „Арена армеец“, с който ще отбележи 50 години на сцената . От екипа на изпълнителя издават, че специално за събитието той е подготвил невиждано шоу с най-обичаните си хитове, сред които са: Uvenuće narcis beli, Kraljice moga srca, Dođi da ostarimo zajedno, Dva galeba bela и др. А какво още сподели певецът за предстоящото шоу, очаквайте да прочетете скоро в специалното му интервю за Green-news.

Репортер: Кристиaна Кръстева Снимки: Лилия Йотова