Златното момиче на българския спорт Невяна Владинова покори още един връх. Този път не на килима за художествена гимнастика обаче, научи HotArena.

Тя се качи на най-високата сграда в света „Бурж Халифа” в Дубай, която е с височина от цели 828 метра и е най-високата кула строена някога.

Построяването на комплекса отнема шест години, а Невяна смело се качи до най-високата точка, която е предназначена за туристи. И се разходи по стъкления под, който не е за хора със слаби сърца.

Гимнастичката стигна до там с най-бързия асансьор в света–движи се с шеметните 18м/с. Цената за качване до върха е 35 долара на човек, а гледката е уникална, пише „България днес”

Посещението на Невяна не е само за удоволствие. Тя спечели турнира DuGYM CUP. Владинова стана шампионка в многобоя и спечели всичките 4 финала на отделните уреди. Това е едно от най-големите събития в Близкия изток, на което участват 450 гимнастички от 60 отбора и 18 държави.

Плевенчанката грабна приза кралица на красотата преди дни, а в дните преди състезанието , чаровницата разгледа и най-красивите места в емирството.

Компания й правеше още и Симона Пейчева, чието пътуване до Дубай също бе служебно. Тя взе участие в мастер клас заедно с всички световни шампионки.