Индустриалният интериорен дизайн става все по-популярен през последните години и има защо! Този стил на дизайн се фокусира силно върху функцията и предизвиква начина, по който мислим за красотата. Той показва нещата, които често искаме да скрием – тухли, бетон, метални тръби и др. Индустриалният дизайн почита идеята, че тези елементи са красиви поради тяхната функция.

И така, как човек може да включи този стил в обновяване чрез домашен декор, плочки и материали? Независимо дали просто добавяте електрическа камина или ремонтирате цяла стая, този блог ще ви помогне да вдъхновите визията си.

Цветове за бани и кухни в индустриален стил

Вашата цветова палитра ще играе голяма роля в създаването на индустриално усещане във вашата кухня или баня. Приглушените тонове са от съществено значение. Изберете неутрални като черно, бяло и сиво. Ако искате да включите цвят, изберете по-студени тонове, като зелено, кафяво и тъмно синьо.

Можете също да включите цвят чрез текстура и плочка. Това включва дърво, камък, стомана и кожа. Помислете дали да изберете бели стени, които могат да бъдат идеалният фон за тъмни плотове, дървени рафтове и метални уреди.

Най-добрите материали в индустриален стил

Индустриалният стил е свързан с функционални материали като бетон, цимент, тухли, дърво и метал. Плочките ще играят голяма роля както във вашата баня, така и в кухнята. Предлага се в разнообразие от цветове, шарки и стилове, за да пасне на всяко пространство. Може да изберете да запазите нещата неутрални, като изберете класическата индустриална тема. Или можете да добавите цветен гръб от плочки за поп цвят, който ще оживи цялото пространство по минималистичен начин.

В банята камъкът и гранитът са перфектен избор на материали за този стил на дизайн. Освен това изискват много малко поддръжка, защото не се нуждаят от фугиране – идеални за хора, които не обичат да чистят. Плаващи дървени рафтове могат да бъдат добавени към кухнята или банята за функционално, но минималистично докосване. Освен това откритото окачване на вашите тенджери и тигани в кухнята създава утилитарно усещане.

Хардуерът е ключът

Хардуерът се предлага в различни метали и покрития, от матово полирано злато до блестяща неръждаема стомана. Чувствайте се свободни да комбинирате и съчетавате с интериора на дома си – например черен кухненски смесител изглежда впечатляващо, когато се комбинира с уреди от неръждаема стомана в кухнята.

Не забравяйте да изберете осветителни тела в метален стил, които допълват тези избори, като черна висяща лампа. Дори ако вашето пространство има ниски тавани, това наистина може да подмами окото да мисли, че пространството е по-голямо, отколкото е. В банята откритата тръба – дори ако се използва само за закачалки за кърпи – добавя към външния вид.

Изящните части наистина могат да обединят пространството. В банята са задължителни душове тип дъжд, бяла плочка и квадратни душове. Можете да добавите интрига, като играете и с линии. Например, добавете две кръгли огледала над метален плот с отворен рафт.

Както в кухнята, така и в банята, откритите тръби, канали, тръби и проводници са прости опции за домашен декор за елементи от индустриалния дизайн. Кухнята ще се съсредоточи повече върху забележителни уреди, като аспиратор над фурната. Това е и мястото, където можете да се забавлявате малко повече с домашния декор – използвайте отворени рафтове, за да добавите усет към функционалните си чинии, купи и други подобни.

Опитайте мини ремонт

Не е нужно напълно да изкормите кухнята или банята си, за да получите индустриалния стил, за който мечтаете. Можете да постигнете този вид с по-малки промени. Разменете стари аксесоари и хардуер за по-минималистични, функционални опции. Променете цветовата схема до неутралните, които обсъдихме по-горе, като добавите боя, нова плочка или спално бельо. Широките открити пространства също се поддават на индустриалния вид – добавете електрическа камина към тези пространства, за да добавите този полезен аспект.

Извод

Независимо дали правите цялостен ремонт или просто добавяте нови плочки или електрическа камина, екипът от експертни специалисти на Bg-maistor.com е тук, за да превърне мечтите ви в реалност. Свържете се с нас или посетете нашият онлайн магазин днес!