Изборът на летни гуми е също толкова труден, колкото и при зимните. Изискването за качество на изработката е голямо, защото именно този критерий е тясно обвързан с безопасността на пътя. За контрола на автомобила на пътя и комфорт по време на шофиране, е важно да заложите на нови и качествени летни гуми, каквито са Дънлоп Спорт Макс. 

Можете да откриете dunlop sport maxx, доказали се на пазарната ниша, както във физическите, така и в онлайн магазините. 

Какви са причините да изберете Dunlop Sport Maxx за лятото?

Следните 5 основателни причини ще ви покажат предимствата от закупуването на Дънлоп Спорт Макс за вашата кола:

  1. Съотношението между качеството и цената е повече от отлично.Ако търсите летни модели, които съчетават в себе си отлично сцепление с пътната настилка, комфорт при шофиране и контрол върху автомобила, в комбинация с достъпност на цените, то Dunlop Sport Maxx е отлична възможност за постигане на пълен унисон.
  2. Безопасност по време на шофиране – върху това предимство, което се категоризира като най-важното на пътя, влияние има както качеството на изработките, така и дизайна на протекторите. Благодарение на Dunlop Sport Maxx вие можете да си осигурите къс спирачен път, дори и при по-високи скорости, което да ви осигури възможност за бърза реакция. Това се дължи на специално обособените блокове за къс спирачен път, наречени Short Braking. Благодарение на тях, по време на пътуване с висока скорост, контактът на протекторите с пътната настилка е по-голям. Това намалява и шансовете за образуване на аквапланинг, което е животозастрашаващо.
  3. Нисък разход на гориво и ниво на вредни емисии – друго основно предимство, от което можете да се възползвате, избирайки гуми Dunlop Sport Maxx за лятото, е понижения разход на гориво и минимално отделяне на вредни емисии в околната среда. Това се дължи на конструкцията, която осигурява понижено съпротивление при въртене.
  4. Възможност за отлично движение както в права траектория, така и при остри завои –  благодарение на дизайна на гумите и централните блокове, по време на управление на автомобила, вие ще можете да упражнявате пълен контрол върху траекторията му и да извършвате плавни движения, независимо дали са в права посока или ще завивате.
  5. Използване на иновативни технологии за създаването на Dunlop Sport Maxx – използва се адаптивна смес от полимери, благодарение на която сцеплението е еднакво добро както на сух, така и на мокър път. Полимерите позволяват на гумата да се адаптира към състоянието на пътната настилка. Когато се усеща влажност, контактът с протектора става по-силен, което подобрява устойчивостта на превозното средство на пътя.

По какво се различават гумите за коли Dunlop Sport Maxx?

Ще откриете множество варианти за този модел гуми, от които да се възползвате. Основните различния, които определят и различните варианти, се състоят в скоростните и товарни индекси. Първият индекс се измерва в км/час, а товарният –  в кг.  Скоростният индекс може да бъде W и У, равняващи се на 270 км/час и 300 км/час, а товарният бива – 83 (487 кг), 91 (615 кг), 92 (630 кг).

Различават се и в зависимост на размерите, разход на гориво, ниво на шум и сцепление на мокро, което се измерва в класове – най-висок A и най-нисък G. Благодарение на това разграничение имате възможност да изберете най-безшумния, икономичен и притежаващ отлично сцепление комплект, който да обезопаси напълно колата ви. Осигурете си отличен контрол както в суха, така и мокра пътна обстановка, минимална възможност за деформация и максимално дългосрочно полезно действие на достъпни цени.