Слънчевите очила са един от най-широко разпространените и предпочитани аксесоари. Това, което го отличава от останалите аксесоари, е че той проявява, не само естетически, но и полезни за здравето функции.

Очилата са перфектният аксесоар в ежедневието, който обаче доставя важна грижа за оптималното състояние на нашето зрение.

Ето кои са основните 5 причини, поради които да носите слънчеви очила:

  1. Защита от слънчевите UV лъчи

Една от основните ползи в употребата на слънчевите очила е тяхната защитна функция. Те притежават специални стъкла, които неутрализират вредното влияние на слънчевите UV лъчи. Очилата са подходящи за носене през всеки период от годината, тъй като съумяват да блокират вредната слънчева светлина дори когато е скрита под облачното време.

  1. Предпазване от атмосферните условия

Слънчевите очила осигуряват защита, не само от слънчевите лъчи, но и от други атмосферни условия. Такива са снегът, мъглата, вятърът, сухият въздух. Очилата предпазват очите от нахлуването на вредни частици, както и успешно възпрепятстват изсушаването. През зимата, очилата също защитават зрението от рефлектирането на слънчевите очила в снега.

  1. Ускоряване на оздравителните процеси

Друга съществена причина за носенето на слънчеви очила е, че те спомагат за ускоряване на заздравителните процеси в резултат от възпаления, инфекции, изсушаване или дразнене на очите. Тяхното носене допринася за поддържането на оптимална влага, която потиска изсушаването и се справя успешно с причинителите на дискомфорт. Те възпрепятстват и навлизането на замърсители в зоната на очите, които биха могли да нарушат оздравителния процес или да влошат състоянието на очното здраве.

  1. Защита на кожата

Освен ползите върху зрението, слънчевите очила осигуряват оптимална защита и за състоянието на кожата. Доказано е, че около очите кожата е по-тънка и проявява висок праг на чувствителност към слънчевите лъчи. Препоръчително е да се осигури защита чрез прилагането на слънцезащитен крем. Той обаче не е достатъчен за качественото предпазване на кожата. Ето защо слънчевите очила успешно защитават, не само очите, но и зоната около тях.

  1. Висока естетическа функция

Не на последно място, слънчевите очила придават естетика и са един от най-красивите аксесоари за ежедневието. Те могат да се съчетават с всеки стил и имат ролята да подсилват самочувствието на всеки човек. В съчетание с техните функционални ползи, слънчевите очила се превръщат в перфектния аксесоар.

Да обобщим дотук:

Слънчевите очила са важен аксесоар, който притежава значими предимства за естетиката и здравето на вашето зрение.

Очилата от оптика Вижън Експрес защитават зрението и кожата от вредните UV лъчи, имат естетическа функция, ускоряват заздравителните процеси и предпазват зрението от атмосферните влияния.