Когато става дума за аминокиселини е трудно да се опишат всичките им ползи за тялото, тъй като те участват в почти всяка жизнена функция.

Все пак сред тях глицинът изпъква с ролята си в подобряването на мозъчната дейност, работата на нервната система, както и ползите за цялостното здравословно състояние.

Той присъства и в добавките, приемани от фитнес ентусиасти и спортисти, тъй като премахва умората и зарежда с енергия и свежи сили за следващи тренировки.

Можете сами да изпитате ползите му като потърсите добавки с глицин на достъпни цени от Workout.bg.

Как помага приема на глицин на здравословното състояние

Глицинът се използва като фитнес добавка от спортуващите, за да подобри атлетичното представяне, но се препоръчва и от лекари при различни здравословни проблеми.

Тук ще разгледаме част от начините, по които приема му подобрява здравословното състояние.

1. Подобрява съня

Глицинът регулира сигналите, предавани между невроните и ограничава прекалената им активност, която може да попречи на съня.

Той насърчава дълбокия сън, по време на който тялото регенерира, което в дългосрочен план подобрява общото състояние на организма.

2. Благоприятства нервната система

Тази аминокиселина има успокояващ ефект върху нервната система, което води до повишена концентрация, по-добра памет и умствени способности. Той може да действа като естествено успокоително в организма и да подобри настроението и общия ви тонус.

3. Насърчава растежа на мускулите

Част от причината глицинът да бъде обичан от спортистите е в това, че той доказано предпазва мускулната маса от разпад. Той е известен като аминокиселина с ефект против стареене, тъй като запазва чистата мускулна маса дори в напреднала възраст.

4. Подпомага храносмилането

Глицинът участва в изграждането на вътрешната тъкан на храносмилателния тракт. Освен това доказано помага при проблеми с храносмилането и възпаления на червата, както и много други стомашни заболявания и синдроми.

5. Красива кожа

Тази аминокиселина е един от елементите, съставящи колагена. При достатъчно наличие неговото производство се увеличава.

Тъй като той е основният компонент на кожата, високите му нива и придават по-добър вид и подобряват нейната еластичност.

6. Здрави стави

Колагенът изгражда и хрущялите и ставите, затова приема на глицин косвено ги предпазва от износване, като стимулира производството на колаген.

С помощта на глициновите добавки от Workout.bg ще се радвате на перфектно здраве и външен вид.

7. Предпазва черния дроб

Тази аминокиселина стимулира метаболизма, като облекчава работата на черния дроб и го предпазва от натоварване.

Той предотвратява и риска от цироза при приема на алкохол, като насърчава метаболизирането му в кръвта, вместо в черния дроб.

8. Помага при диабет

Глицинът може да подобри инсулиновата чувствителност, която е необходима за регулиране на нивата на кръвната захар и е ниска при хората, страдащи от диабет.

Той се препоръчва при диабет тип 2, тъй като пациентите демонстрират недостиг, а ефектите му са доказани.

Важно! Консумацията трябва да е обсъдена с личен лекар и само при навършени 18 години!