Близо 2 млн. лв. събра тазгодишното 17-о издание на инициативата „Българската Коледа”. Тя е под патронажа на президента.

В рамките на концерта в четвъртък, който беше излъчен по NOVA, в подкрепа на инициативата са събрани 484 000 лв. от SMS-и.

Графа, Любо Киров и Орлин Горанов бяха малка част от звездите, които излязоха на сцената, за да подкрепят благотворителната кауза. Един от най-малките участници беше пианистът Коко Тодоров, който доказа, че аутизмът и талантът често вървят ръка за ръка.

Снимка: пресцентър, Президенството

Призиви за дарения отправиха лекари от цялата страна, артистите от Народния театър, лицата на NOVA и параолимпийците ни.

За „Българската Коледа“ може да се дарява целогодишно. В дарителската сметка от началото на ноември досега са постъпили близо милион и 400 хиляди лева, информират от Нова ТВ.

„Много ми се иска Коледа да не е само на 25-ти декември, а да е всеки ден. И всеки ден да си помагаме, особено на децата. Те имат нужда от всичко, те имат нужда от нас”, каза певицата Поли Генова.

За своите 17 издания “Българската Коледа” е успяла да събере над 30 милиона лева. През 2018-а година парите бяха близо 2 милиона и половина. С тях вече се подпомогна лечението на 500 болни деца.

А 20 болници от цялата страна получиха нова и по-модерна апаратура.

Парите от тазгодишното издание ще отидат за закупуване на апарати за диагностика на заболявания от най-ново поколение.

Снимка: пресцентър, Президенството