Американската поп певица ще издаде испанска версия на хита на класическата песен на ABBA „Chiquitita”

Премиерата на сингъла ще се появи на 8-ми май, а приходите от него ще отидат при УНИЦЕФ. Едновременно ще бъде издаден и допълнителен дигитален сингъл на “Chiquitita” на английски.

Това е първото издание на испански език в несравнимата 55-годишна кариера на печелилата награди Oscar, Grammy и Emmy легенда. Видеото към “Chiquitita” ще дебютира на събитието на UNICEF COVID-19 Virtual Special, което ще се излъчи в събота, на 9 май от 8:00 pm ET (неделя, 3:00 ч. бел.пр.) в YouTube канала UNICEF USA.

Шер, която записа вокалите на „Chiquitita“ в дома си, споделя: “Започнах репетициите на испанската версия през втората част на мината година. Когато всичко в света се промени, исках да помогна. Изглеждаше като правилния момент да го направя. От дълго време се възхищавам на УНИЦЕФ, особено заради работата им в образоване на младите жени. Актрисата Audrey Hepburn бе мой герой и бях толкова горда, когато тя стана техния Посланик на добра воля през 1988 г. Сега, повече от всякога, е изключително важно да обърнем всяко дете по света, сякаш е наше собствено.” 

ABBA дариха приходите на УНИЦЕФ, откакто песента за първи път излезе през 1979, а Шер ще дари $1 милион на многобройни благотворителни организации, фокусирани над „хронично пренебрегнатите и забравените“ хора по време на пандемията чрез новосформираната инициатива CherCares Pandemic Resource and Response Initiative (CCPRRI).