Едно от новите попълнения в каталога на музикалния лейбъл “Fantasy Group Media” е Давид, който подписва договор с компанията през месец Април на 2019 година. Той е певец с лесно разпознаваем глас, изключително лиричен тембър, който гали сетивата. Няма никакво съмнение, че новият артист с уникална орнаментика, присъединил се към “FGM”, носи един от най-добрите гласове на съвременният поп-фолк небосклон.

Здравей, Давид! Правим това интервю по повод твоето ново музикално предложение „Vaker/Кажи ми“. Как реши да създадеш тази песен?

– Здравейте, щастлив съм, че съм тук и че имаме възможност да си поговорим. 
За никого не е тайна, че моята първа песен „Проляти сълзи“ е дело на Силвестър Матеев – Силвър, за което много му благодаря. През далечната 2008 година, повярвах в него и неговия талант. Смело мога да кажа, че той създаде „Давид“ още тогава. Реших да го потърся след дълги години. Той и екипът на FGM ме приеха с отворени обятия. Посрещнаха ме много топло. „Вакер“ беше демо, Силвестър го пусна да го чуя и го харесах веднага. Грабна ме на мига. Парчето вече е факт и е разпознаваемо от меломаните.

– Песента свързана ли е по-някакъв начин с твоя личен живот?

– Песента не е свързана с моят живот. Тя е изцяло създадена от емоцията на композитора, а именно Силвестър Матеев.

– „Vaker/Кажи ми“ официално бе представена от музикалния лейбъл „FGM“. Защо решиш да се довериш на Силвестър Матеев-Силвър и компания?

– Ще се повторя пак, но аз вече съм се доверил на Силвестър преди много години. Ние повярвахме един в друг.

Силвър и Давид хванати в крачка в студиото за музикални хитове.

– С кого от твоите колеги ти се иска най-силно да направиш дует и изобщо мислил ли си за дуетен проект?

– Да, разбира се, че съм мислил за дуетен проект. И дуети ще има. Със сигурност мога да кажа, че ще е с някой от талантите във FGM. С който и да е, няма да сгреша. Във фирмата има такива лица, че всеки един е правилният избор.

– А има ли такъв изпълнител с когото никога не би направил дует?

– Няма изпълнител, от който и да е жанр, с когото не бих направил дует. Отворен съм към всяко едно предизвикателство. Бог ме е дарил с талант, който мога само да развивам и да радвам моите фенове.

– Има ли реална конкуренция в българския попфолк?

– Конкуренция винаги е имало и винаги ще има. Ако я няма, няма да я има и мотивацията да се развиваш и да правиш нови песни.

– Гласът ти е изключително разпознаваем и можеш да си позволиш да експериментираш в музикално отношение – би ли го направил

– Разбира се. Смея да твърдя, че мога да изпълнявам всякакъв стил музика.

– Благодарни сме ти за това интервю! Какво би пожелал на читателите на Green-News.bg?

– И аз ви благодаря! Пожелавам на всички читатели да продължават да слушат хубава музика, да бъдат щастливи и здрави и да вярват в себе си.