Dj Оскар се занимава с музика от 15-годишна възраст. Той работи като водещ в известно музикално радио в Гърция, но впоследствие решава да стане DJ и натрупва богат опит зад пулта в гръцките нощни клубове. Репертоарът му, като изпълнител, включва попфолк и балканска музика (гръцка и турска), а едни от най-големите му хитове са „Var mu“, „Прости“, „Кой ще издържи“. Срещаме се с артиста, за да ни разкаже за бъдещите си творчески планове, ще разберем и какво е мнението му за новите имена в попфолка.

Здравей, Dj Oskar! Правим това интервю в петък сутрин. В какво настроение те хващаме?
– Здравейте! Първо искам да Ви благодаря за интереса към мен, а иначе ме хващате в потизивно настроение.

В тази връзка какво е първото нещо, което правиш сутрин?
– Първото нещо, което правя сутрин е да благодаря на Бог, че съм жив и здрав.

А какво е любимото ти занимание през свободното ти време?
– Запален съм по кулинарията. Любимото ми занимание през свободното ми време е да съм в кухнята и да импровизирам различни ястия.

Освен като диджей, ти се изявяваш и като изпълнителен. Какво те вдъхнови да пееш?
– Таланта ми. В един момент осъзнах, че мога да пея много по-добре от някой „изпълнители“.

Клубовете отново стартираха своята дейност след ограниченията, провокирани от ситуацията с разпространението на Коронавирусната инфекция. Кога и къде ще бъде твоето първо участие след поредния локдаун в страната?
– Някъде в чужбина… Предполагам, че гостувам на „ВИП Планета“, Брюксел.

Част от колегите ти в музикалния бранш категорично заявяват, че се чувстват като в затвор след като клубовете са затворени. Какво е твоето мнение по този въпрос и липсва ли ти работата?
– Аз си починах доста добре. Определено имах нужда от такава „почивка“. Обърнах повече внимание на близките си, така че не мисля, че ситуацията, в която попаднахме е като затвор. А относно въпросът дали ми липсва работата – естествено, че ми липсва. Липсва ми и публиката, която избухва на моите партита. 

Преди 4 месеца ти представи ново музикално предложение в дует със Силвър – „Me Gusta“, което все още е актуално и съвсем наскоро отбеляза над 1 милион показвания в YouTube. Как се зароди идеята за тази колаборация?
– Идеята за това парче е взаимна. Със Силвър решихме, че след първия ни успешен дует – „Var mu“, трябва да има и втори.

Да, „Me Gusta“ е и втората ти колаборация с музикалния продуцент и изпълнител Силвър. Вероятно почитателите Ви се питат дали ще има трети дует между вас?
– Между другото числото 3 ми е любимо. Почитателите ни да очакват изненади.

А с кого не би направил колаборация в никакъв случай?
– С пиарката на „Fantasy Group Media“, шегувам се. Не съм се замислял над този въпрос.

Какво е мнението ти новите и тепърва изгряващи изпълнители в попфолк бранша?
– Да бъде жив и здрав създателят на аутотюна. От всяко дърво свирка не става. Успех им желая!

Работиш ли по нови песни и какви са бъдещите ти творчески планове?
– Имам готови цели 6 проекта и продължавам да работя по още. За част от въпросните проекти се обзалагам, че ще бъдат успешни, колкото и нескромно да звучи.

Благодарим ти за това интервю! Какво би пожелал на читателите на Green-News.bg?
– И аз Ви благодаря, бъдете все така готини и успешни, а на вашите читатели пожелавам на първо място здраве, много щастие и любов!