Нов скандал е на път да опустоши музикалните среди в България. Джамайката и Бамзе – изненадващият дует, който оплете Силвестър Матеев-Силвър и компания в подлите си планове.

Само преди броени часове се появи новият проект на ромските музиканти Джамайката и Бамзе, който носи заглавието „Името е марка“. След появата на видеото в интернет пространството, фронтменът на „Фентъзи Груп Медия“ „подкрепи“ новата песен на въпросните изпълнители, но вижте какво написа, след като я сподели в профила си в социалната мрежа Фейсбук: „Долна кражба! Дори не написаха, кой е АВТОРА на песента… в какви времена живеем приятели?! Да дойдат посред нощите, да ги посрещнеш, като близки на семейството ти, да им измислиш МУЗИКА, ТЕКСТ И АРАНЖИМЕНТ, за една вечер, след това да си вземат демото и да си заснемат клипа..“

От въпросното съобщение на Силвър става ясно, че музикантите са го потърсили за създаването на нов музикален проект. Той веднага откликнал на молбата и стартирал работа по музиката, аранжимента и текста на вече появилото се парче „Името е марка“, което обаче бе промотирано в демо вариант.

Хитовият изпълнител твърди още, че Джамайката и Бамзе проявили наглост и не платили на Силвър за песента, дори не казали едно „Благодаря!“.

Колеги и близки на Силвесър Матеев-Силвър са меко казано възмутени от въпросното подло дело от страна на двамата изпълнители, други пък коментират, че тези номера са типични за Джамайката.