Equinox се завръща в България, часове след големия финал на „Евровизия”2018 Българските представители гостуват в сутрешния блок „Денят започва” утре.

Довечера група Equinox се завръща в България, часове след големия финал на Евровизия 2018. 63-ото издание на песенния конкурс тази нощ бе спечелено от израелската песен „Toy” в изпълнение на Нета Барзилай, която ще заведе Евровизия в Израел следващата година.

България се класира на 14 място, спечелвайки любовта на публиката, както и две специални отличия – композиторската награда „Марсел Безансон“ за най-добра песен и награда за най-добро заснемане на сценичната изява на Equinox.

„Поздравяваме Нета и Израел за победата. На финала пяхме с цялото си сърце и душа, оставихме част от себе си на тази сцена. Българската следа в конкурса продължава да е ярка. Горди сме, че България имаше един от най-стойностните музикални проекти на „Евровизия” тази година. Благодарим на всички българи за подкрепата, на „Symphonix International” за впечатляващата песен, на БНТ за шанса и реализацията на българското участие. Най-важното е, че оставаме заедно и скоро ще можем да споделим повече подробности” – заявиха изпълнителите от Equinox преди да отлетят от Лисабон.

„Благодарим на Жана, Владо, Георги, Трей и Джони, че защитиха достойно българската песен. При много силна конкуренция, те доказаха колко е важно да вярваш в музиката си и да не правиш компромиси. В екипа на БНТ сме щастливи, че те продължават заедно своето професионално развитие и сме сигурни, че публиката ще продължи да ги подкрепя” – каза продуцентът на българското участие в Евровизия Йоана Левиева – Сойър. Утре Equinox и част от българската делегация в Евровизия ще бъдат специални гости на сутрешния блок на БНТ1 „Денят започва”, за да разкрит повече подробности за емоциите, останали скрити от телевизионните камери и бъдещето на групата.

Израел спечели Евровизия 2018, България – на 14-то място