На официална пресконференция бе обявено началото на зимния сезон в Пампорово. Това ще се случи на 8 декември, когато ски пистите ще бъдат напълно безплатни за всички желаещи, които цяло лято чакат да изпитат адреналина от спускането на пистите.
Тази година откриването на зимния сезон в Пампорово съвпада със Студентския празник, а курортът ще бъде препълнен с млади студенти от цяла България.
За втора поредна година Event Academy са организатори на най-мащабния фестивал навръх Студентския празник, който ще се проведе на територията на курорта. Над 2000 студенти вече са резервирали места и ще се включат в купона в специално изградената за целта шатра.
Организаторите са подготвили богата програма за всеки вкус. Първата вечер ще мине под тематиката на HIP-HOP & COMMERCIAL, а на сцената ще излязат Dim4ou, V:RGO x EMIL TRF, Bobo, Braganza, СкандаУ, Тита и Криско. На 8-ми пък партито ще бъде подчинено на поп фолк музика и специални гости ще бъдат:DJ Stamen, DJ TONY G, Балет „Магаданс“, Гъмзата и Brass Show, Алисия, Фики и Джена.

„Интересът към фестивала не е случаен. Той се дължи на цялостната концепция и програма, както и на курорта, който сме избрали да бъде домакин. Пампорово е едно от малкото места, което е успяло да запази връзката между природата и човека. Студентите усещат това нещо. Тази година интересът е още по-голям е сравнение с миналата. Ние сме се погрижили за абсолютно всичко. Съдействие и подкрепа получаваме от общините Смолян и Чепеларе. Около 10 хотела ще приютят гостите на фестивала. Шатрата вече е готова, изградена. Нейната идея е да събере всички студенти и да празнуват под един покрив, а не да бъдат разкъсани в отделни зали и хотели. По този начин се социализират помежду си, създават се контакти за цял живот. Тези моменти за помнят дълго. Радвам се, че за втора поредна година провеждаме фестивала, който тепърва придобива по-голяма популярност“, каза на пресконференцията Петър Стоичков, който е един от управителите на Event Academy.