Оригиналният HBO драматичен сериал “Домът на дракона” е подновен за трети сезон, още преди премиерата на втори, която е на 17 юни, понеделник, в онлайн стрийминг платформата Max и по HBO от 21:00 ч.

Базиран на романа “Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин, сериалът, който се развива 200 години преди събитията от феномена „Игра на тронове“, разказва историята на дом Таргариен.

Във втори сезон се завръщат актьорите Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д’Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкъл, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно и Рис Ифанс. Сред допълнителните завръщащи се актьори са Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фия Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.

Сред новите за сериалa лица са: Абубакар Салим, Гейл Ранкин, Фреди Фокс, Гуейн Хайтауър, Саймън Ръсел Бийл в ролята на сър Саймън Стронг, Клинтън Либърти в ролята на Адам от Хъл, Джейми Кенна в ролята на сър Алфред Брум, Киран Бю в ролята на Хю, Том Бенет в ролята на Улф, Том Тейлър в ролята на лорд Креган Старк и Винсънт Реган в ролята на сър Рикард Торн.

Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент, програмиране на HBO, ръководител на HBO „Драматични сериали и филми“ сподели: „Джордж, Райън и останалите ни невероятни изпълнителни продуценти, актьорски състав и екип, достигнаха нови висоти с феноменалния втори сезон на „Домът на дракона“. Изпитваме страхопочитание от усилията с размерите на дракон, които целият екип положи в създаването на втори сезон с такъв грандиозен обхват и мащаб. Не можем да бъдем по-развълнувани да продължим историята на дом Таргариен и да гледаме как екипът отново гори ярко за сезон три.

Втори сезон на „Домът на дракона“ вече спечели одобрението на критиците. От TheWrap споделят, че „историята е затаяваща дъха, вълнуваща и завладяваща“, за GQ “е завръщане към златната ера към троновете”, а Decider определят сериала за „невероятно продуцирано, брилянтно изиграно пътешествие“. Esquire посочва „Домът на дракона“ като „най-дългоочакваният сериал на лятото“, докато TV Guide приветства сериала като „най-грандиозното телевизионно съдържание“, а Collider го обяви за „най-добрият фентъзи сериал на десетилетието“.

Джордж Р.Р. Мартин е създател и ексклузивен продуцент на сериала, а Райън Кондал е ко-създател и изпълнителен продуцент. Изпълнителни продуценти са Сара Хес, Алън Тейлър, Мелиса Бърнстейн, Кевин де ла Ной, Лони Перистър, Винс Джерардис. „Домът на дракона“ е адаптация на HBO по книгата на Джордж Р.Р. Мартин „Огън и кръв“.

Втори сезон на оригиналния HBO драматичен сериал “Домът на дракона” е с премиера на 17 юни, понеделник, в онлайн стрийминг платформата Max и по HBO от 21:00 ч.