Христина Христова е на 24 години и родом е от град Плевен, но към този момент живее в града под тепетата – Пловдив. Талантливата изпълнителка с галещ ангелски глас е израснала в семейство на музиканти и от тях е наследила певческия талант. Тя е завършила Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен със специалност народно пеене. Името Христина става популярно от участието на певицата в „Гласът на България“, като сестра й решава да й направи изненада и я записва за кастингите на тъмно в телевизионно музикално риалити предаване. С увереност тя влиза в надпреварата и споделя, че участието й би било трамплин нагоре към голямата сцена.

Изключително приятно ни е да кажем здравей на Христина! Надяваме се, че си добре, а къде те откриваме в момента?
– Здравейте и от мен! В момента сме си Пловдив с дъщеря ми Вивиан, в нашето царство, и сме добре. Освен, че се гледаме и се грижим една за друга аз се занимавам и с онлайн обучението от университета ми, имаме домашни и уча.

В това трудно за всички ни време как успяваш да се справиш със социалната изолация?
– В началото беше много трудно, защото съм свикнала да съм на работа постоянно и сред хора, но в последствие свикнах. Въпреки че обичам и да излизам, също обичам и да прекарвам време вкъщи. Домакинствам си и много обичам да готвя.

Може би музиката е нещото, което те разведрява в сивото ежедневие, прав ли съм?
Музиката е лек за мнооого болки. Именно сега всички музиканти имаме нужда най-много от нея, за да повдигаме духа, не само нашия, а и вашия. Музиката е спасение!

Всъщност откога започна да се занимаваш с музика професионално?
– Взела съм музикалните гени на родителите ми и се занимавам с музика още от яслата. Свирех на пиано 6 години. След това записах народно пеене в Плевенското музикално училище. От 15 годишна започнах да работя като певица и така до ден днешен.

„Христина е изпълнител, който може да се справи с всяка задача!“, са думите на фолкпевицата Камелия.

На кастингите на тъмно в „Гласът на България“ те записва твоята сестра. Какви бяха първите ти думи към нея след тази изненада?
– Изненадах се и изненадата беше много приятна. Благодарих, разбира се. Много хора ме питат от малка: Хайде, кога ще се запишеш? Няма ли да участваш?
Винаги съм искала да участвам, но не знам защо не съм се записвала. Било е писано да се явя точно сега.

Ти спечели трима от треньорите с песента „Nevinost“ на сръбската певица Цеца. Как избра това парче за кастинга този сезон?
– Много обичам тази песен и много държах да е тя, защото знаех, че ще ме представи в добра светлина. Тя просто ми пасва.

На твоето изпълнение се обърнаха Камелия, Михаела Филева и Графа, но ти категорично избра попфолк певицата за твой ментор. Кое те провокира да се спреш на нея?
– Ако имаше вариант да избера всички наведнъж щях да го направя (смее се). Михаела ме хареса и ми направи много примамливо предложение, а именно да изпеем в дует поп-фолк парче ако стигна до финалите, щеше да е много интересна колаборация, но избрах Камелия, защото тя първа се обърна и повярва в мен и не съжалявам. Тя е много топъл човек и професионалист. Човек може много да научи от нея и смело заставам зад думите си!

Миналата неделя ти категорично заяви себе си като изпълнител в етапа на вокалните двубои с фолклорната класика „Ах, къде е мойто либе“. Какво е чувството, което изпитваш, когато изпълняваш фолклорни мелодии?
– Закърмена съм с фолклора, защото родителите ми са фолклористи. Майка ми беше много талантлива народна певица и преподавател по народно пеене в музикалното училище в Плевен, а баща ми е гъдулар и прави народни инструменти. Обичам да изпълнявам народни песни. Конкретно песента “Ах, къде е мойто либе”, въпреки, че е приета за народна, е по-различна, баладична, нежна и лирична и бива изпята по по-различен съвременен начин.

Ти продължаваш към следващия етап на шоуто – Нокаутите. С какво изпълнение ще „нокаутираш“ конкуренцията?
– На този въпрос отговора ми няма да е толкова изчерпателен. Ще кажа само, че песента е с изключително докосващ текст и предава много силни емоции. Гледайте нокаутите и ще разберете за какво говоря.

А как ще се промени за теб животът независимо дали ще спечелиш „Гласът на България“ или не?
– Радвам се, че съм част от „Гласът“. До където и да стигна в предаването пак ще е победа за мен, защото научих много неща, запознах се и ще се запознавам с нови хора и мисля, че това е само началото на една успешна кариера!

Има ли нещо, което искаш да кажеш на хората, които те подкрепят, тъй като с участието в шоуто ти си спечели и доста фенове?
– Искам да благодаря на всички. Благодаря ви, мили хора! Благодаря, че ме оценявате и харесвате това, което правя! Благодаря за положителните емоции и любовта, с която ми пълните сърцето, вярвайки в мен! Това е най-голямото щастие и признание за един изпълнител и творец, човек на изкуството. Продължавайте да го правите, за да имам стимул да давам все повече и повече от себе си. Благодаря Ви!

А ние ти благодарим ти за това интервю, Хриси! Какво би пожелала на читателите на Green-News.bg?
– Благодаря и на Вас Green News за отразяването на участието ми в предаването. За мен е удоволствие да отговоря на тези въпроси, за да разберат хората повече за мен и да си станем по-близки, знаейки някои неща и случки от личния ми живот. Имайки предвид неприятната ситуация с вируса, бих пожелала на всички да бъдат много здрави, щастливи и най-вече търпеливи. Нека спазваме мерките за сигурност! Това би помогнало нещата да приключат по-бързо и да върнем нормалния си начин на живот по-скоро, а до тогава нека нашето спасение бъде МУЗИКАТА!