В месецът на жената – Март месец, решихме да Ви запознаем с жената, която се грижи за външността на едни от най-известните имена в родния шоубизнес, а и не само. Христина Таскова откликна веднага на поканата ни да организираме това интервю, за което сме й благодарни! За нея можем да кажем, че е умна, красива и много упорита. Изключителен предприемач, който се радва на успехите си, сбъдва мечтите си и успешно развива своя бизнес в България, който е тясно свързан с красотата на жената. Тя е собственик на бутиковия салон за красота “Кокона Премиум” в столицата.

Имаме удоволствието да кажем „Здравей“ на Христина Таскова! Хриси, за да запознаем читателите с теб, можеш да ни разкажеш малко за себе си…

– Здравейте! До сега не съм отговаряла на въпроси и това ми е първото интервю!
Чувствам се звезда (смее се). Започнах да се занимавам сериозно с козметика преди 20 години, даже в тинейджърка възраст са ми първите стъпки в тази магия наречена козметика. Обвързана с две деца на 4 и 8 години – момичета, които се надявам да продължат моята страст!

Как реши да стартираш подобен тип бизнес, свързан с красотата, с грижата на външността на всеки един човек?

– Реших да се запиша на курсове за козметика още преди да навърша 16 годишна възраст, запали ме една моя позната.

Студиото ти в столицата е известно под името „Kokona Premium“. Защо и как реши да носи това име?

„Кокона“ е дълго обмисляно име, трябваше да е нещо интересно, впечатляващо и закачливо в същото време.

Междувременно освен че си собственик, отговарящ за бизнеса, ти обслужваш и клиентите си. Това не те ли натоварва прекалено много?

– Работата за мен е удоволствие, никога не ме натоварва, даже напротив – разтоварвам се, защото го правя с удоволствие и мисля, че се усеща от клиентите ми!

„Кокона Премиум“ е посещаван салон от едни от най-известните имена в българския шоубизнес, като Биляна Йотовска, Маги Бадер, Прея, Емануела и други родни личности. Как се работи с тях и капризни ли са?

С известните личности не мога да кажа, че се работи трудно. Всеки човек си има индивидуални изисквания, без значение статуса му, когато ги разбереш работиш с лекота.

А какво направи, че успя да спечелиш доверието им, за да посещават студиото ти?

– Нямам представа как съм успяла да направя така че да ми се доверят, но истински се радвам, че съм успяла!

Има ли и каква е тайната зад бизнес успеха ти?

– Тайна не бих казала. Няма формула, която да работи за всеки по един и същи начин! Упоритост и вяра в себе си вероятно!

Сигурни сме, че на много от читателите ни им е интересно коя е най-поръчваната, най-желаната процедура в „Kokona Premium“?

– Не мисля, че има най-поръчвана процедура, по-скоро може да се каже, че всеки има различни нужди и според тях се съобразяваме. Въпреки че напоследък лазерна епилация и микропигментация на вежди са доста търсени.

Какъв е най-значимият съвет, който би дала на хората, които тепърва са отворили подобен тип студио?

– Съвет не знам дали мога да дам, всеки си носи своето, което може да даде и определено много труд, всеотдайност и вяра в успеха!

А какво ще пожелаеш на читателите на Green-News.bg?

– На читателите искам да пожелая най-вече здраве, щастие и много споделена любов без която не може никой!

Жена, която се грижи за външния си вид: това е асоциацията, която буди у нас думата “Кокона”. Бутиковият салон за красота “Кокона Премиум” не случайно е сложил тази дума в името си. Това е мястото, към което да се обърнете, ако си давате сметка, че грижата за външния вид е преди всичко проява на уважение към себе си.