Бодибилдърът издаде втората си книга

След тоталният успех на книгата, която промени и подобри към положително здравословното състояние на куп хора, а именно „Детокс 2.0 – убиецът на мазнини“, Илиян Найденов представи втората си книга.

От няколко дни новото образователно четиво на амбициозния фитнес инструктор Илиян Найденов вече е пуснато в продажба на официалния му сайт.

Мисия „Майка“ е заглавието на втората книга на гаджето на моделката Джулиана Гани. Печатното произведение отговаря на вечните въпроси за бременността. Една съвременна книга, показваща нагледно връзката между здравословния начин на живот и правилното развитие на плода в утробата. В книгата са събрани най-новите и актуални медицински проучвания, методики за здравословно хранене и спорт през всеки триместър на бременността, много митове и факти, методи за справяне с неприятните симптоми и т.н.

Ето какво споделя и самият автор и специалист по здравословно хранене:

„Като автор на книгата и настоящ баща, аз реших да анализирам и проуча цялата налична информация за връзката между грижата за майката и здравето на детето й. Всъщност идеята беше да докажа на съвременните жени, че грижите за собственото им здраве са точно тези грижи, които ще помогнат за правилното развитие на плода. С дълбокото ми навлизане в тази материя осъзнах, че повечето книги и публикации по темата акцентират на възможните усложнения и проблеми, а не толкова на грижите, които биха ги предотвратили. Това би довело до излишни страхове в съзнанието на жените и може да възпрепятства възможността да реагират адекватно на промените през бременността. В тази книга акцентирам на доказателства от световната медицина, които представят нагледно ползите и вредите от начина на живот на майката. Информацията в нея включва методики за хранене и спортуване през всеки отделен триместър, както и съвети за необходимите ежедневни грижи. Редом с това съм описал всички настъпващи промени в организма на бременните жени, и решения за всички неприятни симптоми, с които може да се сблъскат. Не на последно място поднесох отговори на въпросите, които всяка жена си задава през този период.“

От корицата на въпросната книга грее самата Джулиана Гани, а фотосесията за нея е заснета по време на бременността й. За да е научно издържано и достоверно съдържанието на четивото, фитнес инструкторът е потърсил съдействието на доктори и професори.

„За завършването на този невероятен проект бяха нужни 11 месеца. През този период се наложи да прочета, анализирам и проверя над 9 хиляди отделни публикации, като всяка развита тема беше съгласувана и одобрена от няколко медицински лица в акушер-гинекологията. След извършените проверки успяхме да отсеем не повече от 150 статии, публикувани в различни литературни източници, които представят точни и недвусмислени твърдения. Това ме накара да бъда още по-сигурен, че жените имат нужда от модерно четиво, което да им доставя знания, мотивация и конкретни насоки за тяхната бременност. Спокойно мога да кажа, че тази книга е единствения източник на знания, от който се нуждае всяка бъдеща майка.“ – категоричен е Найденов.

Предварителните поръчки на Мисия „Майка“ вече текат, а от 20-ти март стартира цялостната дистрибуция във всички големи книжарници в страната.