Храненето на детето е първостепенна задача на всеки родител. Важно е това да се случва в детско столче за хранене за да може детето да добива определени навици и инстинкти.

 

Лесен ли е избора на столче за хранене?

 

На пазара се предлагат много и различни модели столчета за хранене на Мони, Кенгуру, Лорели, Кикка бу и много други производители за  българския пазар. Не е лесно да се ориентирате в разнообразието от модели, представени в онлайн магазините. Какви видове високи столове има? Отговорът, който се намеква, е различен. И наистина всички са различни, но са важни показателите – стабилност, безопасност, комфорт за детето и майката.

 

Висок или нисък стол за хранене на детето

 

Така че високите столове се предлагат във всякакви дизайни. Това може да бъде стол на крака, с или без колелца, с основа с различни форми или столове-повдигачи, които се закрепват директно към масата. Всичко това е въпрос на ваш вкус, но се уверете, че столът е стабилен и безопасен. Дизайнът на стола не трябва да е крехък или колеблив.

 

Столчета за хранене на бебета

 

Проверете за предпазни колани. Да, да, и в столчето бебето също трябва да е закопчано с предпазни колани, дори и да има маса на столчето. Най-добре е, когато всички части на стола са подвижни и могат лесно да се избърсват и почистват. Това се отнася за масата, за подложките на седалката и за дизайна на самия стол. Подвижните части правят почистването на стола много по-лесно. Ако масата е оборудвана с подвижен плот с вдлъбнатини за съдове, след храненето можете да премахнете плота и бебето ще играе на чиста маса.

 

Множество функционалности на стола за хранене

 

Множеството функционалности на стола ще бъдат само плюс. Например:

  • столът може да се регулира на височина;
  • регулируемата поставка за крака ще даде на детето допълнителен комфорт
  • регулируемата облегалка ще ви позволи да заемете най-оптималната позиция на тялото.

Понякога децата, особено малките, заспиват след хранене. Столче за хранене с възможност за сгъване на облегалката в хоризонтална позиция, идеално за дневна дрямка. Обърнете внимание дали избраният от вас модел столче за хранене има колела. С тяхна помощ е удобно да премествате стола из апартамента. Колелата трябва да имат стопер, за да можете да фиксирате позицията им и столът да не се отдалечава от вас.

 

Компактност на детското столче за хранене

 

За много семейства важен показател е компактността на стола в сгънато състояние. Обърнете внимание на това, ако това също е основен момент за вас. По-скъпите модели столчета за хранене имат допълнителна функционалност. Това може да бъде трансформиращ се стол, който с израстването на детето ще се превърне в уютен стол за тийнейджър и ще ви служи дълги години. Или стол, който става за шезлонг или люлка. Или на пръв поглед обикновен стол за хранене, но който е проектиран за теглото на възрастен. Производителите не спират да ни учудват със своята изобретателност!

 

Скъпо или евтино столче за хранене? Има ли значение?

 

Няма особено голямо значение дали ще изберете скъпо или евтино столче за хранене по  отношение на сигурността и безопасността на детето, ако внимавате при своя избор производителя да бъде сертифициран производител съгласно европейските директиви за качество да бебешки и детски стоки в европейския съюз.

 

В онлайн магазин Tedko.bg ще намерите  голямо разнообразие от столчета за хранене на деца на добри цени и чести промоции. С сайта ще откриете столчета за хранене от Cangaroo, Lorelli, Kikka boo, Moni и много други доказани производители и сертифицирани за европейските пазари.