SEO оптимизация

SEO оптимизация без качествен линк билдинг е почти невъзможно да се извърши. Или поне е невъзможно класирането на предни позиции, без даден сайт да има качествени връзки, които да го сочат, цитират.

Вярно е, появи се твърдение, че Google SERP може да бъде покорен и чрез сайт, който няма нито една връзка, но това е по-скоро частен случай, отколкото масова практика.

Повечето от нас, експертите по SEO оптимизация знаят, че в 99 % от случаите, сайтовете, които са на челни места, биват цитирани от много тематични такива.

Ако вече знаете силата на линк билдинга, като основен компонент от SEO оптимизация, то тогава е време да поучите експресни съвети, чрез които да подобрите класирането…

Ето и нашите експресни съвети за качествен линк билдинг:

  • Много е важно да използвате различни техники за линк билдинг.
  • Изключително важно е да имате линкове от нови сайтове, както и от стари, утвърдени.
  • Важно е линковете да са тематични.
  • Важно е също така линковете да са от различни платформи.
  • Бъдете креативни, различни, мислете …

Линкове от различни сайтове, проектирани и структурирани от различни платформи са добре дошли. Например, не е желателно всичките линкове да са от WordPress базирани сайтове, а напротив, ако имате възможност, подсигурете линкове от сайтове, базирани на Open Cart, Joomla, сайтове, които са проектирани и създадени специално за Вас, т.е. ръчно написани сайтове, и други, в това число лични блогове, bookmarking сайтове, форуми, коментари и т.н.

Бързата работа често води до наказания, или до резултат, който няма да е задоволителен. В никакъв случай не действайте прибързано, набавяйки си обратни връзки. Бъдете умни и действайте последователно. Както при всеки бизнес, така и дигиталния маркетинг, успехите идват след упорит труд, но и след търпение. Бъдете постоянни, но в никакъв случай не бъдете ЦИКЛИЧНИ!

Какво имаме предвид, под това да не бъдете циклични? Именно да не действате всеки ден в едно и също време. Това е грешка.

Пример: Не е добре сутрин, точно в 10 и 30 часа, след сутрешното кафе, да си набавяте Обратни връзки от сайтове, и така всеки ден по 10 минути. Всичко трябва да има естествен характер. В основата на качествения линк билдинг стои това, линковете да идват по естествен път. С други думи …  Направете сайтовете си така, че сами да бъдат цитирани! Какво се има предвид?  Сигурно се питате … Ето и отговорите: Важно е сайтът, който създавате, обслужвате, промотирате, да бъде с добри продукти, или да подсигурява добри услуги, да бъде приветлив, да има добра поддръжка, да бъде със служители, които са отзивчиви и бързо да отговарят на запитвания по имейл, или на телефонни обаждания и като цяло да бъде направен така, че да подсигурява нуждите и необходимостите на клиента.

В тази основа,  в това се базира добрата SEO оптимизация, и по-точно частта линк билдинг.

Много е важно, когато добавяте линк, той да бъде със съпътстващо съдържание. Гол лник също е добре да има, но в определен процент.

Не бързайте и не прекалявайте с набавянето на много линкове, че в подобен момент може да се наложи да ползвате услугите на дигитална агенция Webstation. Не бъдете припрени, а действайте разумно!

Вярваме, че публикацията Ви е била ценнан и ще приложите съветите! Важно е Вашето мнение, затова ще се радваме, ако я споделите в социалните мрежи и я препоръчате на приятели, колеги, партньори! Същото важи и за обратната връзка, т.е., ако имате да добавите нещо, ще се радваме да попълните формата за контакти. Бъдете здрави! Успех!