28-годишната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз захапа Инстаграм звездите.

За никой не е тайна, че темпераментната дизайнерка умее да привлича вниманието на потребители в социалните мрежи, а и не само. В Инстаграм и Фейсбук, Мегз често споделя доста лични и откровени неща около себе си.

В пост, който бе споделен преди дни, Миглена признава за всички корекции, на които се е подложила и забележете – по-голямата част от тях е направила преди да чукне 25 години.

„Човек може да има купища корекции и да не се харесва. Може да няма никакви корекции и пак да не се харесва. Дори, много интересно проучване показва, че жените с най-много корекции обработват най-много снимките си в социалните мрежи. Това е заради липсата на приемане и стремежа към идеалност. – споделя Мегз в мрежата.

„Това не е пост за и против корекциите. Не съм срещу пластичната хирургия. Аз самата – никога не съм крила – имам корекции. Много от тях направих преди 25. И по-късно съжалявах дълбоко. За щастие повечето бяха временни – та вече след 2 години усилено поправяне на тези грешки се поизчистих. Но има нещо друго. Казва се “образът в инстаграм”. И се улових, че уж се чистя от корекции, но още едитвам снимките си. Честно казано – и аз не знам защо. Може би защото всичко в инстаграм е толкова перфектно, че съм свикнала и аз да се стремя – дори несъзнателно – към този стереотип. Но не искам да е така. Искам да го променя.

Наистина ми е странно да ви пускам снимки без корекции когато всеки около мен е толкова идеален. Затова и снощи пооправих поне цветовете малко. Но тази сутрин си казах – я стига ти сериозно ли се притесняваш как ще качиш една снимка. Била си в 500 риалита и всеки е виждал как изглеждаш всъщност. Хората по улицата също го виждат. Близките ти, мъжът ти – всеки те вижда на живо. Къде изобщо ти е проблемът с този инстаграм? И за кого ти е тази идеалност? За другите жени, които цъкат и си редактират снимките ли? Това е някакво странно съревнование, в което вече не искам да участвам. И ще се опитам да се освободя от това.

П.С – ДА, аз бях човекът, който кривеше пода във всеки свой пост. И да аз бях онова момиче, което си биеше какви ли не филъри. Но това е затворена страница за мен. И вече искам да съм друга. Според мен и вие може да се откажете от всички тези неща. Какво толкова може да загубите? Най-много да се отървете от всички фалшиви хора, за чиито привидно одобрение сте се борили несъзнателно досега.“ – с тези думи Каканашева завършва дългият си пост.