Снимки: Асен Великов, Виктория Т. Бешкова

В навечерието на най-вълнуващия ден в живота на редник Петко Томанов – военнослужещ от 3 механизиран батальон на 61 Стрямска механизирана бригада и неговата очарователна приятелка Мирослава, а именно деня на тяхната сватба, решават да направят една благородна постъпка.

Младото семейство съобщават на своите близки, роднини и приятели, че желаят отделените за цветя финансови средства да бъдат събрани в специална кутия в деня на бракосъчетанието и да бъдат дарени на дете в нужда.

Събраните над 900 лева са дарени на дете с детска церебрална парализа и епилепсия от град Сопот, за което денонощно се грижи неговата майка.

Младото семейство споделя: „Решихме да направи тази благородна постъпка, не да ставаме известни или да парадираме с това, а за да може повече млади хора да ни последват и да продължат каузата ни.”

Редник Петко Томанов и неговата съпруга Мирослава Томанова са много щастливи с извършената от тях добродетел и призовават всички млади хора да последват тяхната постъпка, информират ни подбалкански новинари.

Фото: Личен архив