28-годишната Стефани Фарнан от окръг Уексфорд, Ирландия беше открита в безсъзнание от баща си на пода в дома й.

Скоро на мястото пристигнали лекари, които установили, че момичето е получило инсулт.

На медиците е било трудно да разберат как да действат, тъй като в момента на получаването на инсулта Стефани е била сама.

Братът на момичето Шон предложил да погледнат в телефона й. Оказало се, че малко преди Фарнан да бъде открита от баща си, тя си е направила селфи. По този начин докторите установили, че тя до скоро е била в съзнание.

Това буквално спасило момичето, тъй като се наложило да й дадат лекарства, които могат да се използват само в определен период от време след инсулта.

„Тази информация от телефона ми спаси живота, помогна на лекарите да разберат дали мога да приемам лекарства. Въпреки че все още имах 10% шанс за оцеляване“, коментира момичето.

Въпреки че Стефани беше спасена, тя се нуждае от сърдечна операция и ще трябва да извърви дълъг път, докато се възстанови, пишат от zdrave.to. В момента използва бастун, за да поддържа баланса си, а също така е частично заслепена, но вярва, че ще се справи с трудната ситуация.

Тя предупреждава хората да бъдат по-внимателни към себе си, тъй като преди атаката тя е имала тревожни симптоми, на които не е обърнала внимание.