На Благовещение ни напусна продуцентът на „COOL…T“ – Емил Дилчев

Днес ни напусна един прекрасен човек – Емил Дилчев, журналист и продуцент на предаването „COOL…T“ по bTV. За кончината му първа съобщи близката му приятелка – певицата Теди Кацарова.

„Замина си най-близкият ми човек! Емчо ти ми беше като брат! Не мога да опиша мъката и болката от загубата ти! Бори се от месеци с болестта, но тя победи – уви! Ти ми подари най-веселите мигове в моя живот, ех… какви пътешествия имахме! На кого сега ще се обаждам всеки ден! Толкова ще ми липсваш! Благодаря ти за най-красивия ми текст, който създаде за мен!“ – написа Теди в профила си във Фейсбук.

Емил Дилчев е роден на 5 юли 1977 г. в Плевен. Висшето си образование завършва във Факултета по славянски филологии на Софийския университет „Св.Климент Охридски”. През годините работи като репортер, асистент и режисьор в Нова Телевизия, Канал 3, Евроком и bTV. В bTV прави доста интервюта с почти всички популярни певци в българската музика за Новините и предаването „Тази сутрин”. В ефира на сутрешното предаване създава рубриката „Златните български песни”, където след десетилетие гостуват позабравени изпълнители от близкото и далечното минало. Едни от най-запомнящите срещи от този период са с доайените Ирина Чмихова, Мими Николова и Георги Кордов. Реализира два филма за легендарната певица Паша Христова. Единият – биографичен, другият – разследващ в съавторство с Миролюба Бенатова. Той написа текстът на хитовата песен на Теди Кацарова – „Само аз и ти“.

Поклон пред паметта на Емил Дилчев! Екипът на Green-News.bg изказва искрени съболезнования на семейството, близките и приятелите му!