Фото: Корнелия Нинова/Фейсбук

Лидерът на БСП направи изявление на „Позитано“ 20. Нинова отрече да има договорка между четирите преговарящи формации председателят на парламента да се сменя на ротационен принцип всяка година.

Писмо на ДСБ, което изтече в медиите, успя да внесе смут между преговарящите партии за съставяне на редовен кабинет. В него се посочва, че председателят на парламента ще се избира на ротационен принцип, а първият ще е Корнелия Нинова.

Отговорът на Нинова по казуса не закъсня. Лидерът на БСП даде пресконференция и заяви, че това не е вярно и такава договорка няма.

„От едно писмо на друга партия излезе информация, че четирите партии на бъдещото коалиционно правителство сме се договорили председателят на парламента да се избира на ротационен принцип за по една година от четирите партии и че аз ще съм първият такъв председател на Народното събрание. Това категорично не отговаря на истината. Такава договорка нямаме, нито за ротационен принцип, нито че аз ще съм първият председател на базата на този ротационен принцип. Най-малкото щях да знам за това“. – обяви Корнелия Нинова.

„Приключи работата на 18 експертни работни групи. Оттук нататък останаха спорни въпроси. Очакваме от мандатоносителя ПП да свикат среща на четирите партии, за да изчистим спорните въпроси и да проведем политическия разговор. В резултат на тази среща искаме да се подготви писмено коалиционно споразумение с ясни ангажименти по дати и месеци“ – обясни още лидерът на БСП.

„Трябва да се подпише това коалиционно споразумение и едва тогава ще започнем да говорим за имена и постове. Нищо публикувано като имена за БСП не отговаря на истината“ – категорична бе Нинова.