Двамата изпълнители представиха силно парче придружено с уникален видеоклип.

В края на ноември Павел и Венци Венц прекарват 9 дни в музикална изолация в една стара дървена къща насред планината над Трявна в компанията на приятелите си от дуета Пламен и Иво, само със студийната техника, една камина и грижата на двама възрастни хора.

Именно на 9-тия ден двамата случайно попаднали на филм по телевизията – „Да дойдеш на света“, в който се разказва за войната в Сараево, в него център са по-скоро отношенията между хората и колко странни форми могат да придобият те. Когато филмът свършва Венци заявява: „Имам идеята“, а дуетната му половинка Павел – „Имам музиката“. Така се ражда „Без религия“ – най-емоционалното парче на изпълнителите.

Идеята за видеоклип им е била той да бъде заснет максимално бързо и то някъде високо в планината, а решението да застанат пред камерата голи до кръста в най-големия студ е лично на артистите. Така и станало. Качват се да снимат с 16 човека екип воден от изпълнителния продуцент на „Вирджиния Рекърдс“, режисьора Люси Иларионов и оператора Андрей Андреев и то когато в София има снежна буря, а горе на Витоша е минус 7 градуса и духа силен вятър. Въпреки това и за миг не се поколебават, оплакват или съжаляват за идеята си.

„Разголени сърца – това сме ние в тази песен. Много искахме да ви я подарим точно на Коледа.“ – споделят Павел и Венци Венц.