Сутрешният блок на NOVA с най-важните акценти от честванията в страната

Петчасова програма ще предложи „Здравей, България“ на националния празник 3 март. Разширеното издание на сутрешния блок ще продължи от 07:00 ч. до обедната емисия новини в 12:00 ч. с интересни теми и събеседници, информират от водещата национална телевизия.

В студиото в София водещите на „Здравей, България“ Мира Иванова и Виктор Николаев ще посрещнат авторитетни гости, коментатори и известни българи. Водещият Христо Калоферов ще направи зрителите съпричастни с честванията на 144-тата годишнина от Освобождението на България на връх Шипка, а журналистът Анна-Мария Конова ще предава от церемонията по издигането на българския национален трибагреник при паметника на Незнайния войн в София. Кореспондентите на NOVA ще проследят отбелязването на 3 март в цялата страна.

В разширеното издание на „Здравей, България“ актуална информация за случващото се в Украйна зрителите ще получават от преките включвания на специалните пратеници на NOVA. Николай Дойнов и операторът Росен Илиев продължават да следят военната ситуацията там и да показват разкази от първо лице на хора от най-засегнатите райони. А репортерът Благой Цицелков и операторът Николай Кънчев разказват за случващото се на румънско-украинската граница.