Петя Урумова, запазила името си и за артистичен псевдоним, е една от звездите в продуцентския каталог на „Фентъзи Груп Медия“. Изпълнителката от доста години живее и работи по професията си в Холандия. Петя притежава плътен и приятен глас, а репертоарът й включва мелодии с ориенталски привкус.
Защо е решила да се занимава с музика, дали е доволна от работата със Силвър и компанията му и още интересни въпроси в специалното интервю на Green-News.bg

Здравей, Петя! Само преди месец представи второто си парче – „Палим“. Доволна ли си от успеха му към днешна дата?

Здравейте. Изключително ми е приятно, че проявихте интерес към мен. „Палим“ е моето второ парче, което смея да твърдя се приема радушно от феновете. Не бих казала, че доволна е точната дума, просто защото съм максималист и съм на мнение, че винаги може повече. Но, като цяло да. Парчето си взема своето.

Как се зароди идеята за това парче и какво иска да каже чрез него лирическата героиня?

– Както знаете аз живея в чужбина. Време ми беше за второ парче и от студиото ми изпратиха демо версия на „Палим“, която толкова харесах, че веднага си купих билет и се прибрах в България, за да запиша. В него лирическата героиня иска да каже, че „като кажа „мирно“ всички до една, хвърчат корони за милиони.“ – запява ни тя в захлас.

За да запознаем нашите читатели с теб, би ли ни разказала повече за себе си?

– Винаги много съм се дразнила, като в някое интервю колежка каже „пея, откакто се помня“, ето, че сега и аз ще го кажа, ха-ха. С друго в живота си не съм се занимава. Обичам да ходя на кино и да спя. Май, като се замисля, да спя ми е най, ама най-любимото нещо.

А от кога се занимаваш с музика и защо избра да се реализираш в този вид сфера?

– Ако трябва да бъда искрена, целият ми съзнателен живот е преминал с музиката. А професионално с нея се занимавам от около 20 години. Мисля, че пред мен не е стоял никога въпроса да се занимавам с друго нещо, освен с музика.

През 2019 година името ти стана част от лейбъла на Силвър – „Фентъзи Груп Медия“. Защо и кое те подтикна да се довериш на тази продуцентска компания?

– Вижте, през годините съм имала възможност да бъда част от всяка друга компания. Дори за малко съм била част от „Пайнер“ преди наистина много години. Във „Фентъзи Груп Медия“ обаче нещата стоят по друг начин. Там и се знае какво е продуцент и се знае какво е да си изпълнител, има и прозрачност. Факт е, че владеем хаоса. Успяваме, да, може и понякога да е доста по-бавно от представите на обществото, но е факт, че се получават нещата. Реших да стана част от тази музикална компания, защото само там може да бъдеш себе си и в същото време да си различен от масата. Смятам, че съм направила правилният избор.

Какво следва след „Палим“? Подготвяш ли нови проекти?

– Следва да ги гасим.. ха-ха. Подготвям няколко. Скоро ще ги запишем, снимаме и презентираме.

Благодарим ти за това интервю! Какво е твоето пожелание към читателите на Green-News.bg?

– Намираме се в много специфичен момент. Вируси, истерии, паника. Пожелавам на хората да са здрави, да запазят спокойствие, да спазват лична хигиена и да не вярват на всичко, което медиите показват. Но най-истинското ми пожелание е да не спират да вярват в Бог!