Гърция е дом на най-голямата брегова линия в Европа – над 13 000 километра брегове и стотици острови – и плажовете в тази страна са абсолютно зашеметяващи.

Много хора питат: „Има ли пясъчни плажове в Гърция или са само каменисти?“ – Да, да, има! Страната има едни от най-приказните пясъчни плажове в Гърция, с кристално чисти води от всички нюанси на тюркоаза и смарагда.

Като цяло най-добрите плажове в Гърция са много безопасни, не са много дълбоки или вълнообразни, а за да е още по-добре, няма опасни или отровни риби, които да развалят този уникален и неповторим пейзаж.

В резултат на това хиляди туристи се стичат в Гърция всяко лято, за да плуват в едни от най-девствените води в Средиземноморието. Гръцкото правителство работи усилено, за да поддържа икономическия успех, който се наблюдава през последните години. Туризмът е една от най-доходоносните им индустрии и те се надяват да продължат да привличат все повече туристи от цял свят. Не случайно на море в Гърция е най-търсената фраза сред българските туристи.

В тази статия ще споменем за най-красивите пясъчни плажове в Гърция и най-вече за някои от най-популярните гръцки острови. Много от тях често заемат челни места в много списъци, представящи най-добрите плажове в Европа.

В списъка по-долу ще разберете къде се намират онези бели, златисти и розови пясъчни плажове в Гърция и най-вече кои са най-добрите гръцки острови за пясъчни плажове, където има толкова много красиви брегове, че е почти невъзможно да се опишат всички в eдна кратка статия.

Ще намерите както организирани плажни ивици, така и скрити заливчета, уединени плажове, за които знаят само местните жители, и някои от най-известните плажове в Гърция. Имайте предвид, че програмата „Син флаг“ ежегодно класира Гърция като страна с най-висококачествени плажове и крайбрежия, а много плажове често са получавали наградата „Син флаг“.

Кога е добре да посетите Гърция?

Гърция се радва на меко средиземноморско време с много дълги лета, горещи и не особено дъждовни. Това означава, че гръцките плажове са най-хубави между май и октомври, когато температурата на морето е чудесна за дълго и спокойно плуване! Въпреки че Гърция през зимата също е чудесна, ако искате да се насладите на по-спокойната страна и просто да разгледате многобройните й забележителности и исторически обекти.

Кои са най-добрите гръцки острови за плаж?

Както можете да видите по цялата гръцка територия са разпръснати невероятни плажове и въпреки че всички острови са еднакво благословени с впечатляващи пейзажи и уникална природа, не всички са най-добрите места за плажна почивка в Гърция.

Например всички обичаме Санторини и въпреки всички чудесни неща, които можете да правите там, уникалния вулканичен пейзаж, традиционната атмосфера и белосаните къщи и църкви, той не е най-добрият гръцки остров, когато става въпрос за плажове.

От друга страна, места като:

  • Крит
  • Скопелос
  • Лефкада
  • Милос
  • Наксос

са острови, които са идеални за тези, които искат да прекарат известно време на райски плаж, докато мечтаят за следващата си гръцка почивка!

Гърция има едни от най-безопасните плажове в света, където няма вълни, течения, акули и отровни риби. Повечето плажове могат да се използват дори от онези родители с деца. Гърция е държава в списъка на топ 3 от водещите страни, когато става въпрос за класация със Син флаг за отлично качество на плажа. Летният сезон в Гърция е дълъг – от май до началото на октомври. Ето защо милиони туристи посещават през това време на годината, за да се насладят на всички различни части на страната.

Източник: Автор БГ