Популярни и обичани изпълнители отново се обединяват в общозначима кауза – в подкрепа на националната кампания на Българския Червен кръст „Заедно срещу COVID-19”

Второто издание на концерта #ПомогниОтВкъщи ще бъде излъчено на 7 май 2020 г. (четвъртък) от 20.00 ч., а даренията ще подпомогнат дейността на БЧК в помощ на усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса.

Даренията за хранителната банка възлязоха общо на близо 400 000 лева от индивидуални дарители, представители на бизнеса и фондация „Америка за България“.

Новото събитие се случва в навечерието на Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, 8 май. За първи път той се отбелязва през 1953 година, когато са се навършили 125 години от рождението на Анри Дюнан, идеолог и създател на Международното червенокръстко движение.

Продуценти на благотворителния концерт са bTV и „Междинна станция“, реализацията се дължи на техническата подкрепа на „Жокер Медиа Рентал“, разпространението е за всички зрители на bTV и слушатели на bTV Radio и радио N-JOY, както и за онлайн потребителите на btvplus.bg и URBO.

Водещи на концерта отново ще бъдат Иван Христов и Андрей Арнаудов, а в тяхната компания ще продължава да блести водещата на „Бригада Нов дом“ Мария Силвестър. Телевизионното трио обещава да развълнува зрителите както с изключителните изпълнения на любими български певци и оригинални изненади, така и с личните истории на хората в нужда и доброволците на БЧК, които даряват надежда.

Второто издание отново ще се проведе при спазването на строги превантивни мерки срещу коронавируса, които медийната група прилага.

Всички, които имат възможност и искат да проявят съпричастност към благородните усилия на БЧК и към човешките страдания, могат да го направят чрез:

* изпращане на SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

* банковата сметка на Български Червен кръст:
– Уникредит Булбанк, IBAN BG47UNCR76301077911700 (BIC: UNCRBGSF)

* онлайн дарения на сайта на организацията (www.redcross.bg)