Пловдивчанката събира доброволци в помощ на самотните възрастни хора

Младата дама инициира кампания за подпомагане на възрастни хора в град Баня по време на кризата с коронавируса. Във връзка с новата ситуация Станислава Петрова, която е филолог и психолог, призова: „Всички знаем, че живеем сред повече възрастни хора. Ако имате възможност, попитайте съседа си дали има нужда от нещо – хляб, лекарства. Ако познавате някой, който в момента няма достатъчно налична храна и няма възможност да си закупи – пишете ми на лично съобщение. Имам събрани парички за Великденската кампания и при нужда ще закупя храна и лекарства с тях“.

Това е поредната кампания, която младата дама организира в Баня. В началото на март Станислава сложи началото на нова, Великденска кампания. Появи се обаче коронавирус и тя веднага откликна на новата ситуация, пише Цветана Георгиева за информационна агенция „Марица“.

Първата кампания, която бе много успешна, бе по случай Коледните празници. Станислава потърсила информация от кметството в Баня за самотни възрастни и болни хора. Списъкът се оказал дълъг – близо 40 човека се нуждаели от помощ, внимание и топлина.

„Истината е, че по време на Коледната кампания 2019, се срещнах с много тежки съдби, споделя Станислава Петрова. Срещнах хора без отопление, без ток дори. Но най-тежкото е, когато човек е останал сам – без семейство, без роднини“, сподели тя.

„Наскоро, една от дамите, които посетих, погреба и последния си най-близък човек – синът й. Жената в буквално съвсем сама. Не е единствен случай за съжаление. Надявам се да подпомогнем такива хора, за да не им е празен хладилника и стомаха, а и душата“, призовава дамата.

Инициативите, посветени на помощ на възрастни самотни хора, които Станислава организира са подкрепени от много хора. Тя очаква, че освен с парите, събрани досега за великденските празници, ще се отзоват от десетки, които ще дарят.