Срещаме се със Саша Рико, вокалистка на един от топ оркестрите в момента, а именно Рико Бенд.

Здравей, благодарим ти, че прие нашата покана!

– Здравейте! Изключително ми е приятно.

Само месец след премиерата на „Туке ка мерав“ с Румен Борилов, която пожъна огромен успех, би ли ни казала как дойде идеята за тази песен?

– Идеята е изцяло на Румен Борилов, който вече обичам още повече и като глас, и като човек. Миналото лято имахме общо участие и от там дойде всичко. В хотела той беше с подвижното си студио, там се вдъхнови. Дойде му музата, както се казва. И тогава той ме попита „Искаш ли да си ми гост в тази песен?“ и аз веднага се съгласих. Година по-късно я реализирахме. Тук е и момента да му благодаря за поканата, за професионализма, за тази песен. Аз изключително рядко харесвам песните, които съм изпяла.

През лятото на 2020-та пусна парче в дует с Мария, от нея ли дойде поканата за обща колаборация?

– Мария ми се обади.

Ние имаме един и същи гримьор и фризьор. И двете сме се доверили на Момчил Спасов за косите си и на Цецо Андреев за грима си. Тя беше в салона и се подготвяше за фотосесия. Тогава беше излезналата другата ми любима песен „Копеле проклето“ и коментирахме проекта. Мисля, че Момчи каза „Ама защо не направите нещо заедно“ и Мария, като типичен представител на зодия Козирог, импулсивна, като мен веднага одобри идеята. Когато ми се обади бях из Европа, направихме я веднага щом се прибрах.

 Няма как да не те попитаме за Машъпите с Цецо Андреев, които са изключително рейтингови. Как се стигна и до тях?

– Цецо Андреев… Той е моята душа.

Покрай Момчил станахме много близки. Започнахме да излизаме заедно и да се събираме все по-често. Оказа се, че и двамата харесваме ретро хитовете, все пак са от нашето време (смее се). Пеем едни и същи песни, знаем еднакви парчета наизуст. Бяхме много изненадани от това. След машъпът ми с Криси, дойде идея да направим и такъв с Цецо. Той пък се оказа много слушан. Вторият такъв вече дължахме на феновете. Мислим и за трети проект, но този път авторски. То ще си му дойде времето.

 Само преди седмица се появи „Октопод Талава“ с „Рико Бенд“. В нея забелязваме намесата, като режисьор на Силвестър Матеев – Силвър, който пък от своя страна е фронтмен на конкурентен състав, а именно „Фентъзи Бенд“. Възможно ли е приятелство в бранша? И, ако да – как устоява то.

Със Силвестър сме приятели от деца. После станахме още по-близки, когато ни поканиха за кумове с Веско Риков. Даже вече сме и с роднинска връзка.
Ти спомена „конкурентен състав“. Да, така е. Аз между другото съм страшен фен на конкурентния състав. Особено на човека-чудо Мънки. Е, този колко го обичам. То е лудост, глас, държание. Нямам думи. Страшен е.
Един музикант или изпълнител трябва да има в себе си хъс, лудост, упоритост, стимул. А, когато вече имаш виждане за нещата, като Веско Риков и Силвестър Матеев резултата е това – „Рико Бенд“ и „Група Фантазия“. Те не са просто барабанисти.
Сега през вторият локдаун имам възможност да работя със Силвър. Един от малкото човеци, които като мен могат да живеят в студиото. Много идеен, страшно талантлив.

Вече повече от година сме в усложнена обстановка, предвид кризата с Ковид-19. До колко се отрази тя на вас – музикантите?

На нас музикантите, изпълнителите, артистите, ресторантьорите най-много ни се отрази. Аз съм на 35 години, пея от 15 годишна и никога до момента не съм имала период, в който да не пея 5-6 месеца. Да не пея е като да ми се спре въздуха. Да се молим всичко да приключи по-бързо!

Забивали ли са ти нож в гърба?

Естествено, че да. И аз съм човек, живея в света, в който се забиват ножове. До много скоро ми пукаше за последния забит нож, защото бяхме много близки. Но Бог знае повече за нас. Той знае кой да премахне и кой по-достоен да ни прати.

Кое е нещото, което никога не би направила?

Страх ме е да кажа „никога“. Чувала съм старите хора да казват „никога не казвай никога“. Аз съм съпруга, вече и майка – за семейството си бих направила всичко.

За какво мечтаеш?

– Мечтая да съумея да възпитам и изуча възможно най-правилно Козлето ми. И дай Боже за втори път да стана майка. При мен нещата са малко по-трудни в това отношение. Благодарна съм за всичко на Бог, всичко, което поискам с цялата си душа ми го дава!

Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– Пожелавам им да се усмихват по-често и да се радват на семействата си. И да благодарят за тях. И да слушат нашата музика, защото я правим с любов, а това е много важно.