Шоуменът дари 100 000 лева за медиците от Александровска болница и отправи предизвикателство към всички държавници

Българският изпълнител, телевизионен водещ и продуцент обяви в официално обръщение до обществеността чрез собствената си телевизия „7/8“, че дарява 100 000 лева за допълнителни възнаграждения на сестрите и санитарите от болница „Александровска“, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

„Тъй като в Александровска болница има 35 души – медицински сестри и санитари, които са в пряк досег с болните от коронавирус, а заплатите им, благодарение на българското правителство, са унизителни. Затова, аз реших, лично, да даря 100 000 лева за допълнителни възнаграждения за медицинските сестри и санитарите от Александровска болница, които се грижат за болните от коронавирус.“ – написа Слафи Трифонов в социалната мрежа Фейсбук.

Кандидат-политикът се обърна и към президента, депутатите, членовете на правителството, да дарят парите от заплатите си за същата кауза.

„Призовавам българските депутати, както и министрите от правителството, както и българския президент да дарят парите от заплатите си в тази криза за конкретни мерки за справяне със заразата от коронавирус. Както и субсидиите. Българските партии от парламента държат парите си на влог. Сега е време да ги използват за „ползу роду“.“ – апелира Трифонов.

Уважаеми сънародници, винаги съм знаел, че Остап Бендер е прав. Той казва: "Проблемът със спасяването на давещите се е…

Posted by Слави Т. Трифонов on Thursday, March 19, 2020