Всяка жена заслужава да бъде стилно облечена, дори да не може да си позволи скъпи, маркови дрехи. За съжаление повечето жени харчат много пари за дрехи и аксесоари, за да изглеждат добре и да се чувстват добре, но много малко всъщност отделят време да се замислят дали са стилни и класни. Залагат на цената, но затова се изисква и вкус. Не случайно е казано, че стил може да се купи, класа не. Можете да изглеждате модерна и елегантна жена и без да давате безумни пари за това. В тази статия ще Ви науча как да направите това.


На първо място е Вашият гардероб. Да, за съжаление той не е цяла стая. Имате няколко дрехи, но пък правилните. В ежедневието можете да носите дамски рокли, дънки, поли, туники или съчетания от тях. Това, че полата не е 100 лв, а блузата 50 лв, не означава, че не сте красива. Напротив, най-важното е според това, което имате, да го съчетаете така, че да създава илюзия за бутикови дрехи. Допълнени с правилните аксесоари и обувки. Когато излезете от дома си, вървете по улицата със самочувствие, дори дрехите по Вас да са общо 50 лв, да създавате илюзията за модна икона. Хората ще Ви възприемат по начина, по които Вие представяте и възприемате себе си.
Следващото нещо, което трябва да направите, е да изберете правилните аксесоари. Те, дори да сте облечени в семпли, изчистени цветове, ще придадат блясък и акцент на облеклото Ви. Това са чифт обеци, като според мястото, което ще посещавате може да са къси перлени, дълги до шията или кръгли, с пера, с камъни. Огромно е разнообразието. Друг важен аксесоар е коланът. Той може да придаде изцяло нова визия на скучната кафява рокля или пола. Можете да добавяте гривни от естествени материали като дърво, метал, сребро, злато. Не забравяйте обаче и часовника. Той може да е огромен помощник не само за да направите добре впечатление, че сте пристигнали на време, но и да придаде различен вид на облеклото Ви.


Стане ли въпрос за стилно облекло, най-вече при мъжете, незаменим аксесоар е вратовръзката или папионката. Те придават изтънченост и професионализъм. Затова, господа, ако Ви предстои важна презентация на работа, изберете правилната вратовръзка в съчетание с дънки и риза или костюм. Но пак не залитайте в строги като фрак или други подобни костюми. На пазара се предлагат и спортно елегантни, които също стоят добре и придават класа.
Един любим завършек на тоалета за дамите пък е шалът или фишуто. Можете да го добавите към роклята си, когато имате среща с приятели, завързан около врата, в съчетание с костюм и риза или панталон и риза, ще Ви придаде сериозност и изтънченост. Стилно, не скъпо облечените хора, правят впечатление на околните, след тях могат да се обърнат и да коментират останалите, а защо не и да ги попитат за съвет. Кой ще обърне внимание на добре изглеждаща дама с тъмна коса и кафява рокля, която няма аксесоари, няма блясък или нещо, което да грабне вниманието.


Не се притеснявайте, ако не разполагате с много средства за дрехи. Четете в интернет, съчетавайте дори несъчетаеми уж дрехи и проверявайте. Може дори да изненадате самите себе си.