57-годишният моден дизайнер постави началото на Седмицата на модата в американския метрополис Ню Йорк.

Именно с представяне на колекцията на Том Форд стартира Нюйорската седмица на модата, където американският дизайнер показа изчистена колекция, която е вдъхновена от неговите творения за „Gucci“ за сезона есен/зима през 1996 г. Тогава по неговите думи той става известен и разпознаван от обществото дизайнер.

Вниманието привлякоха големите кожени шапки, които напомняха на тези, носени от гангстери в Харлем през 70-те години на миналия век.

Разходени бяха изключително много дълги рокли с голи гърбове, които напомнят белите тоалети, представени от Том Форд в италианският град Милано.

Носеният от топ-модела Джиджи Хадид костюм тайор с червен панталон пък е тотален хит и е като копие на същото облекло, представено от Форд преди 23 години.

Джиджи Хадид изключително уверена на подиума. (Photo by JP Yim/Getty Images)

Част от представените дизайнерски дрехи свидетелстват за изминалото време, като деколтетата са по-дълбоки, а саката една идея по-вталени. Основните материи в колекцията за сезон Есен/Зима 2019-2020 са коприна и велур, като Форд е проектирал характерни за мъжката мода кожени костюми и кожени палта. Те вероятно са от изкуствена кожа, тъй като преди година дизайнерът обеща да използва умерено кожи.

Дизайнерът Том Форд получи изключителни комплименти за колекцията си. (Photo by JP Yim/Getty Images)

Нюйоркската седмица на модата ще приключи на 13 февруари, когато се очаква страхотно и запомнящо се шоу на подиума.