Мариана Векилска, която е част от екипа на bTV от старта на телевизията през 2000 година ще поеме по нов професионален път още в първият месец на 2019 година.

След 18 години на малкия екран, топ водещата ще се впусне в ново предизвикателство за нея, което е извън сферата на медиите. Дори новото предизвикателство за Мариана ще бъде извън България. Тя ще замине на работа в една от структурата на Европейската комисия в Брюксел.

„Винаги съм се чувствала чудно хубаво в телевизията, в bTV специално, заедно с всичките ни прекрасни колеги. Трудно се взема такова решение – да се разделиш със семейството си, но 18 години са толкова много, че е добре да постигна още нещо, да стана добра в още нещо и да успея в още нещо.“ – това обяви самата водеща в ефира на „Тази събота и неделя“.

Телевизионните зрители познават изключително добре Мариана Векилска. Тя е журналист в „БиТиВи“ от създаването на телевизията през 2000 г. Журналистическият ѝ стаж пък започва от Нова телевизия, където е била водеща на сутрешния блок. По-късно е работила като репортер и водеща в „Канал 3“. В „bTV“ е от самото начало на телевизията. В началото е репортер, а три месеца по-късно става водеща на сутрешния блок „Тази сутрин“, заедно с Огнян Бояджиев. Впоследствие на негово място до Мариана на екрана застава Николай Бареков. След като 5 години води предаването „Тази сутрин“, тя излиза в майчинство. По-нататък става водеща на новините и репортер. Бе водеща и на предаванията „Тази събота и неделя“.

„Мариана Векилска е високо ценен професионалист в екипа на Би Ти Ви. Ще липсва на всички ни тук в нюзрума.“ – коментира Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в телевизията.

А как ще се промени „Тази събота и неделя“ от 2019 година и кой ще се присъедини към Жени и Диана, предстои да разберем в началото на януари.