Стар хит на нов глас

Известната турска фолк певица Сибел Джан докосна сърцата на феновете си със своя професионализъм и излъчване. Миналия месец тя направи премиера на новата си песен – „Bil Diye Söylüyorum“ (в превод „Казвам ти“), която всъщност се оказа, че е римейк на наш ретро хит.

Става въпрос за популярната авторска песен на Силвестър Матеев-Силвър, която се слуша и до ден днешен, а именно „Моето име“. Тя се появи преди цели 7 години и бързо завладя фолк меломаните.

От своя страна българският изпълнител е изпаднал в еуфория и днес побърза да сподели в официалните си профили следната публикация: „Добро утро, приятели! Вълнението за мен е огромно! Споделям с Вас официалното видео на популярната турска певица Сибел Джан, която с нов аранжимент представи моята най-любима песен, позната на всички Ви – „Моето име“.“

Междувременно гранд дамата на турската музика е в трескава подготовка за своята първа среща с многобройните си почитатели в България. Датата на голямото музикално събитие е 5-ти Декември, а мястото – зала „Арена Армеец“.

„Приятели от България, радвам се че най-после ще имам шанс да се срещна с вас. Въпреки, че залата трябва да бъде с ограничен капацитет, аз не се съмнявам, че с онези от вас, които успеят да присъстват, ще преживеем нещо незабравимо. Ще се видим в София!“ – споделя на своите фенове самата Сибел Джан.

Сибел Джан е балканска певица и актриса, родена в Турция, с югославски корени. Основно изпълнява поп и рок музика, но репертоарът ѝ съдържа и произведения с типичното магнетично източно звучене. Награждавана е десет поредни пъти за най-добър глас в Турция и е притежателка на 4 приза „Певица на годината“. Наскоро издаде своя 23-ти пореден албум. Той съдържа 10 нови парчета, сред които е тоталният ѝ хит „Hayat“, който за кратко време се превърна в една от най-слушаните песни в Турция за последните години.