Пред нашият микрофон застава най-новото попълнение на музикална компания „Fantasy Group Media“ – Венко, който е в България само за няколко дни, за да подготви своето трето парче. Намираме го в музикалното студио на лейбъла, точно преди да започне неговият запис, младият изпълнител намира малко време, за да отговори на нашите въпроси. 

– Здравей, Венко! Първо те поздравяваме за твоите две издадени до момента парчета.

– Здравей, щастлив съм, че днес съм тук пред вас. За мен е чест. Това е моето първо интервю и се надявам да се справя добре.

– За тези, които не следят развитието ти, ще ни разкажеш ли как реши да станеш изпълнител?

– Винаги съм искал да стана певец. И, ето, че накрая дойде момента да си сбъдна мечтата. Мисля да продължавам. От мен, феновете нека очакват много нови парчета и много музикални изненади.

– На доста от читателите им е интересно какви качества са нужни, за да се постигне успех във фолк жанра?

Един изпълнител трябва да е харизматичен. Трябва да притежава и чар. И най-важното, просто да можеш да пееш. Стига вече мускули, силикони, усти, коси. Най-важното е да можеш да пееш.

– Как се роди идеята да започнеш сътрудничество с музикалния лейбъл на Силвър, а именно Fantasy Group Media?

Аз познавам Силвестър Матеев – Силвър още преди да реша да се занимавам сериозно с музика. Истината е, че той ми помогна. Той ми даде това, което явно ми е липсвало, като сила, увереност и вяра в себе си. Тук е момента, в който да му благодаря, че той ми се довери и ми подаде ръка.

Със Силвър по време на работата по „Все виновен“

„Покажи ми любовта“ и „Все виновен“ категорично са поп-фолк проекти, но мислил ли си да се пробваш в друг музикален жанр?

– Мисля, но може би по-натам. Но това е моят стил.


– В бъдеще ще заложиш ли на дуетни проекти, тъй като музикалните фенове като че ли проявяват по-голям интерес към дуетите?

– Ами да, имам си любимци… 

– Кои са те?

Румен Борилов и Силвър. А, от друга музикална компания, моята любимка е Галена. И ще се радвам някой ден да сме на една сцена.

– Доволен ли си от резултатите към двете ти издадени песни и как смяташ, че се приеха те от публиката?

– Ами, да. Доволен съм. Доволен съм, но съм на мнение, че винаги може повече. Мисля, че парчетата се приеха нормално. Има и негативни, има и добри отзиви. 
Скоро бях в моят роден град – Котел. Хората вече ме разпознават, като „Венко“. И за мен самият е чудно. Искаха снимки, искаха автографи. Приятно е.

Благодарим ти за това интервю! Има ли нещо, което искаш да пожелаеш на читателите на Green-News.bg?

– Да бъдат здрави и да бъдат уверени.