Племенник на водещата е застрелян в Съединените американски щати.

Племенникът на телевизионната водеща Гала – Георги Пенев, наричан още Джордж, е бил застрелян от полицай в американското градче Фредония на 10 декември. Именно това бе и мистериозната причина водещата да слезе от екран за седмица.

Разбрала за случилото се, телевизионната звезда веднага тръгнала за Америка, където от години живее брат й заедно със своето семейство, за да им окаже подкрепата си в трудния момент.

Скръбната вест бе потвърдена от сестрата на убития и племенница на водещата – Мария Пенева, която написа трогателен пост в социалните мрежи:

„Не мога да повярвам, че си отиде. Съкрушена съм от факта, че не се бяхме виждали от юли и последното нещо, което ти ми написа беше „обади ми се да се чуем скоро, защото ми липсваш“. Така и не успях да ти се обадя. Не съм сигурна, че знаеше колко много те обичат всички в действителност. Никога не съм срещала човек с повече приятели от теб. Изглеждаше така сякаш цял Бъфало те познава. Когато казвах името си с фамилията, всички ме питаха да не би да съм ти сестра. Ти ме научи да обичам безусловно. Научи ме и че животът не е справедлив понякога, което напоследък си припомням. Винаги ще искам да имах повече време с теб. Почивай в мир! Винаги ще те обичам!“.

Според запознати и свидетели, момчето имал сблъсък с полицията, след като се озовал на щур младежки купон с много алкохол и наркотици. Неизпълнение на разпоредбите на полицията и вадене на нож от Георги, накарали един от органите на реда да натисне спусъка.