Вечерта на 6-ти Октомври в телевизионното предаване „България търси талант“ завърши изключително позитивно и с… златен бутон. 

33-годишният цигулар Свет Радославов, от София, но живущ в Америка, се представи със своя музикален номер, а именно да танцува, докато свири на цигулка.

Свет Радославов участва в „България търси талант“ през 2016 година, но като гост. Музикантът става звезда в Америка след като се явяват на „Америка търси талант“. Започва да прави турнета и обикаля цялата страна.

През 2016 година разбира, че има рак на мозъка. След като отстраняват тумора му, той успява да се възстанови и първото нещо, което прави е да провери дали може да свири. Днес Свет вече е здрав и е много щастлив, че е на българска сцена.

Именно заради вярата му в живота, позитивното излъчване и не на последно място – таланта, журито и водещите Сашо Кадиев и Даниел Петканов натиснаха Златния бутон, което му осигури директно явяване на финал.

Снимки: България търси талант / Facebook

„Много се вълнувам и нямам думи… Благодаря от сърце на всички, които ме гледаха вкъщи, на хората, които ми се радва, на моите фенове. Най-много благодаря на баба, че беше на сцената с мен! Това е сбъдната мечта, ще се видим на финалите!“ – сподели Свет в социалните мрежи след представянето си в българската версия на британската риалити поредица „Got Talent“.